Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 1 Julai 2014

Perlukah buaian automatik ?

 

Photo

Hurm… kalau dukung , dia diam.. dan lena ! Kalau letak atas tilam dia .. mata mula terbuka disusuli lagu Intan Ku Kesepian .. Dan daddy pon kembali dukung dia .. Lantas .. krik..kkrik..krikkk…

Perghh… boleh bentan tulang belakang dan pinggang kalau nak dukung je gini .. Keje pon tak leh nak buat gak wooo ..

Maka .. aku usulkan pada wife ..

“ Belikan buaian elektrik tu jer laaa . Confirm lena .. “

Tapi Qhaliff tak kacau kah ??

Photo

Hero Malaya ni pon kena waspada dengan dia .. Dah pandai cemburu skang ni .. Nampak dah dia mula nak berebut barang dengan adik dia .. Hurmm …

Macam best je kan ? Huhu ..

11 komen :

MizzTina berkata... [Reply to comment]

dulu sy mcm tu gak, berkeras xnk biasakn anak dgn buai.. sudahnya blm hbs pantang lg dh menyerah kalah dgn anak, beli buai elektrik.. mmg lena dia tdr..

julia jamaludin berkata... [Reply to comment]

sangat berguna mende ni.budak pun tidur lama sikit.sesambil tu, mak die boleh buat kerja lain juga.takdelah 24jam nak buaikan die je.hehe..pengalaman mengasuh dulu2

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Pengalaman akak.... memang banyak membantu.... tapi qayyum masa tu dah besar 6 tahun... qhaliff... akak tak berani nak cakap

Ar Eirza Japar berkata... [Reply to comment]

sy belikn buaian elektrik sbb kdg2 kne g kursus..tinggalkn kat parents...bb pula time tu jenis mnyusu badan..mlm mmg kerap bangun..so belikn buaian tu mmg lena dia tdur..bangun 2x je ayah sy kata..tp kne make sure jgn guna kelajuan yg kuat..xelok utk bb...gegaran x elok utk perkembangan otak bayi...klau bole bukak minimum...dan jgn pasang 24 jam time dia tdur tu...klau dia dh btl2 lena...bole offkan =)

N.A.T berkata... [Reply to comment]

Actually itu bukan lah cadangan yang baik .. kene google .. terlalu buai sangat tak elok untuk otak baby ..

Kak Tie berkata... [Reply to comment]

kena selalu gak perati baby dlm buai..bukan apa pernah ada kes..baby tdur lena..lena sungguh...sampai sudah..terus senyap...meninggal...sebaiknya guna buaian biasa je...
rasa lebih selamat

maqnie nurseri berkata... [Reply to comment]

Macam x sesuai utk baby skecil dia ... dan klau mgikut khidmt nasihat dri pegawai kbajikan msyarakat kat maq dlu2.. buai adlah tidak glakkan utk baby ..lgi2 buaian elektrik..tapi tertakluk pd keperluan parent jgak ..

Maq just bg idea ekk ^_^

mawar berduri berkata... [Reply to comment]

kita ada jugak..tp kdg2 je msukkn dlm buai..specially siang..bby kejap je tdo klu dlm buai lma sikit..boleh r jugak buat keje...

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

huhu..mcm2 pdpt ttg buaian automatik ni..

hana syafiah berkata... [Reply to comment]

Buaian elektrik...baby tido lg lama...boleh buat keje lain waktu baby tido...usah dengar kata negatif org psl buaian. Yg pnting kita kena selalu perhati & pntau baby dlm buaian. Byk kbaikn dr kburukn...Just pndpt...

antalya berkata... [Reply to comment]

better beli buai. utk kesejahteraan rumahtangga :-P. dan guna buai letrik tak semestinya nk kena berayun on suis 24jam. just bila perlu je. once baby dh lena, off la suis tu. one more thing, make sure tiapkali hujan beserta kilat/petir off kan suis buai tu. lg elok jgn ada baby dlm nye. bkn nye apa, tujuan utk menghindari dr malapetaka. good luck ben

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI