Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 3 Julai 2014

Qhaliff terselamat lagi !!

 

Aku pandang Qhaliff .. Hurmm.. Ok , aku nekad ! Aku ajak wife keluar gi Bangi tengahari nanti ! Tak kira dah ! Bukanlah nak dera dia pon .. Tapi terpaksa !

Sampai Bangi .. Sukaaa dia … Dapat jenjalan sana sini ..

“ Qhaliff jangan nangis yer .. “ . Aku bagitau dia .. Dan dia jawab dalam bahasa Jerman .. Ok je laa.. Asal dia paham dan aku tak paham dah ..

Hurm.. Masuk satu demi satu tempat yang dikehendaki tapi sayangnya … Semua tak nak ! Haihhh .. Masalah pulak ! Tempat biasa gi tu , dah tak de ! Iskh.. Takkan dah bankrupt kot ?

“ Kita gi Alamanda je la .. “. Ajak aku dan wife setuju.. Naik je kereta , Qhaliff mintak makanan yang dia amik sendiri tadi.. Nak sangat makan ..

Photo

Bersungguh dia makan.. Pastu minum air milo kegemaran dia .. Tak lama kemudian ? Cer teka apa berlaku  ? Yerrrrrr !! Dia tidur !! Dia tidur hingga aku dan wife abis shopping beli barang dapur !

Photo

Hingga sampai ke rumah ! Masuk je rumah , dia jaga dan ceria !! Sekali lagi dia berjaya menyelamatkan rambutnya ! Hiskhhh …

10 komen :

nor nazliana berkata... [Reply to comment]

potong sendiri jer lah..beli mesin potong rambut kat pasar mlm hihiiihhii letih sgt la tu sampai tertido..

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Penat berjalan..lena die tidur

Eiryz Eilyz berkata... [Reply to comment]

hehehe...comel ape rambut panjang huhuu

wawalofa berkata... [Reply to comment]

Kenapa mr ben nak potong plak...saya peminat blog ni esp qhaliff..saya ingat 2 3 blog lately ada tulis x nak potong nak bior panjang mcm dlm gambor budok omputih tu...x nak lah potong...hensem pe qhaliff rambut panjang sebab jenis rambut dia lembut sesuai simpan panjang bukan mcm rambut bapaknya.....

wawalofa berkata... [Reply to comment]

Hehehe...jgn marah mr ben...bapaknya pon ensem walau x selembut qhaliff...dan pastinya qhalifff lagi ensemmmmm

Ibu Lala berkata... [Reply to comment]

Penat la tu.

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Macam tau tau je qhaliff..hehe..

armila style berkata... [Reply to comment]

Akhirnya qalif titon...so comel

Nora Karim berkata... [Reply to comment]

Hahahah berjaya selamatkan rambut dr kena potong... pandai qhaliff!

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

la ingat apa tadi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI