Qhaliff terselamat lagi !!

 

Aku pandang Qhaliff .. Hurmm.. Ok , aku nekad ! Aku ajak wife keluar gi Bangi tengahari nanti ! Tak kira dah ! Bukanlah nak dera dia pon .. Tapi terpaksa !

Sampai Bangi .. Sukaaa dia … Dapat jenjalan sana sini ..

“ Qhaliff jangan nangis yer .. “ . Aku bagitau dia .. Dan dia jawab dalam bahasa Jerman .. Ok je laa.. Asal dia paham dan aku tak paham dah ..

Hurm.. Masuk satu demi satu tempat yang dikehendaki tapi sayangnya … Semua tak nak ! Haihhh .. Masalah pulak ! Tempat biasa gi tu , dah tak de ! Iskh.. Takkan dah bankrupt kot ?

“ Kita gi Alamanda je la .. “. Ajak aku dan wife setuju.. Naik je kereta , Qhaliff mintak makanan yang dia amik sendiri tadi.. Nak sangat makan ..

Photo

Bersungguh dia makan.. Pastu minum air milo kegemaran dia .. Tak lama kemudian ? Cer teka apa berlaku  ? Yerrrrrr !! Dia tidur !! Dia tidur hingga aku dan wife abis shopping beli barang dapur !

Photo

Hingga sampai ke rumah ! Masuk je rumah , dia jaga dan ceria !! Sekali lagi dia berjaya menyelamatkan rambutnya ! Hiskhhh …

10 ulasan:

  1. potong sendiri jer lah..beli mesin potong rambut kat pasar mlm hihiiihhii letih sgt la tu sampai tertido..

    BalasPadam
  2. Penat berjalan..lena die tidur

    BalasPadam
  3. hehehe...comel ape rambut panjang huhuu

    BalasPadam
  4. Kenapa mr ben nak potong plak...saya peminat blog ni esp qhaliff..saya ingat 2 3 blog lately ada tulis x nak potong nak bior panjang mcm dlm gambor budok omputih tu...x nak lah potong...hensem pe qhaliff rambut panjang sebab jenis rambut dia lembut sesuai simpan panjang bukan mcm rambut bapaknya.....

    BalasPadam
  5. Hehehe...jgn marah mr ben...bapaknya pon ensem walau x selembut qhaliff...dan pastinya qhalifff lagi ensemmmmm

    BalasPadam
  6. Macam tau tau je qhaliff..hehe..

    BalasPadam
  7. Akhirnya qalif titon...so comel

    BalasPadam
  8. Hahahah berjaya selamatkan rambut dr kena potong... pandai qhaliff!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009