Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 21 Julai 2014

Stress dengan Sony Xperia Z2 !

 

Hurmm.. Aku beli car charger kat KLCC .. Harga ? Lagi RM10 , cukup RM100 ! Kalau beli kat Downtown KL , baru RM10 jer ! Tapi disebabkan guna handphone yang baru , maka aku nak elakkan kerosakkan disebabkan litar pintas atau sebagainya. Yelah , guna produk murah .. Mana la tau kannnn .. Nak jimat punya pasal , lain lak rosaknnya nanti .. Hurmm.. Tu pandangan aku la..

Dah beli.. Dalam kereta , aku try charge .. Alhamdulillah.. Molek dia charge .. Aku ada satu lagi car charger tapi tak boleh nak detect Sony ni lak .. Terpaksa la beli yang baru..

Lepas aku charge dalam 10 minit gitu .. aku cabut dan kasi HTC One X aku lak charge.. Sony Z2 aku , berfungsi dengan elokknya sehinggalah … aku rakamkan satu kebakaran hutan di lebuhraya MAX malam tadi !

Apa jadi ? Terus dia padam tanpa sebarang amaran ! Aku try tekan banyak kali pun tak menyala ! Aku mula tertekan.. Malasnya nak gi Bukit Bintang esok ! Hurmmmm ..

Sampai kat rumah.. Aku try charge .. Yellak ! Takde apa apa berlaku ! Kelam ! Malap ! Tarik nafas panjang.. Rileks dulu.. Gi bergurau senda ngan Zahra jap..

Pastu aku nekad.. tekan butang on off kuat kuat .. Tetiba terasa gegaran ! Huhh.. Kembali bersemangat aku ! Aku tekan sekali lagi dan … Keluarlah logo SONY tu haaaa.. Huhhh.. lega guee.. Dapat beraya dengan hp baru ! Heeeee..

Makin canggih gadget kita , makin mudah rosak.. hahahaa…

4 komen :

Santri TPINI berkata... [Reply to comment]

dugaan...hihihi

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Qayyum pakai z1.... yg akak perasan sony ni hanya elok kalau dicharge menggunakan charger sony juga... usb pun sony juga....

Cik Tia aka Cik Ungu berkata... [Reply to comment]

Xperia sy pn penah cmtu gak bang,tp die pnye 'sleep' dkt 2 ari baru leh on blik,stress yg amat..bli baru tak smpai 3bln xkan da rosak,last2 die idup ngn sdri 2 ari pastu bile sy cube on,asenye mgkn mslh charger or bteri kot..

KyLe RiL berkata... [Reply to comment]

bukan ke z2 produk sony yg terbaik...ce bro try g smula kat kedai 2 n tanye

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI