Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 20 Ogos 2014

‘ Batook Ori ‘ jangan lupa taruk !

 

Photo

Setiap kali lepas mandikan Zahra atau Qhaliff yang suka main air tu , wife pesan pakaikan minyak Batook Ori ni kat dada mereka. Sebelum ni , pakai minyak Yuyi tapi skang tak guna dah ..

Kelebihan minyak Batook Ori ni ? Banyakkk.. banyak kali dah aku cerita kat pembaca di blog aku ni .. Antarnya ? Kasi contoh ? Huhuhu.. Sat aku google balik ..

Photo: Assalamualaikum.. Mudah cara pakai... Cuma sapu saja.. sapu saja... sapu saja...Tak perlu minum.. Batuk, selsema, sakit perut, senak perut,pening kepala, sakit urat, sendi, dan otot, PEDIH ULU HATI, perut kembung, dan gatal2 di Bulan puasa ni.. Tak perlu makan ubat. Cuma sapu saja di tempat yg perlu...Sesuai digunakan oleh baby dari peringkat umur 2 bulan sehingga warga tua.. TIDAK PERLU MAKAN, SAPU SAHAJA... ALLAH PEMYEMBUHNYA, KITA PERLU BERUSAHA!!!

Haaa .. Dapat baca ? Jelas dan terang .. kan kan ? Rasanya sesuai tak utk anak kecil ? Zahra kecik la kan ? Heee.. Dia pakai sejak dia lahir lagi hingga sekarang .. Alhamdulillah ..

Mana nak beli ? Aku tak jual.. hehehe.. Kalau nak beli atau nak tahu dengan lebih lanjut ,  boleh baca di Pati Batook Ori atau hubungi terus Puan Fazillah di 0122973964 .

Kaannnn …

1 komen :

Noor Idrawaty Shamsudin berkata... [Reply to comment]

Akak dah pernah beli dan guna untuk anak-anak dan diri sendiri.....bau dia sedap....berangin...tapi, kalau kat baby, jangan letak banyak2...sapu nipis jer...takut baby tak tahan...sebenarnya, bau mentol tu yg membuatkan kerongkong rasa lega....kuranglah sikit perasaan nak batuk....tapi kalau batuk berlarutan,kena juga pergi klinik...
paling best kalau tengah pening2 time alahan...sapu kat dahi kiri kanan, hidu sikit, kuranglah pening tu sikit.....bau ubat ni sedap......

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI