Beri mereka pilihan bukan sebaliknya !!

 

Bukanlah aku ajak boikot atau anti mana mana telekomunikasi dalam negara ni tapi kita sebagai pengguna kena bijak memilih dah memandangkan dah ada banyak operator telekomunikasi ni ..

Sepatutnya , di zaman ni … tiada lagi dah main kuota kuota ni ! Apa yang sepatutnya mereka tawarkan ialah pakej kelajuan ! Nak begini , berapa .. nak begitu berapa .. Yang penting , UNLIMITED !

Macam sekarang aku guna ni .. RM88 untuk pakej 20GB sebulan ! 1Gb berapa lama sangat boleh pakai skang ni ? Dengan hp yang semakin canggih .. app yang semakin bersepah , pastinya sekejap je selesai 1GB tu ..

Menariknya  utk pakej aku tu , pecahan dibuat untuk pakej ni .. Atas jam 2 pagi , boleh guna sebanyak 15GB ! Sehingga jam 8 pagi.. Pastu  boleh guna baki iaitu 5GB ! Haih.. ni zaman apa ni ??? Sepatutnya ini zaman segalanya tiada lagi batasan. Pengguna bayar ! Bukan guna free..

Maka , aku dengan ini akan menutup Maxis Broadband dan beralih arah pada penggunaan yang lama dah aku tunggu ! Serius , aku sangat berpuashati ! Siap leh kongsi dengan 2 lagi hp dan smart tv !!

Kalau tempat tu ada 4GLTE , maka … telefon pintar akan laju banget !!

Photo

Maka , segalanya di tangan kita .. Tiba masa untuk mereka buktikan perkhidmatan mereka berbaloi untuk dilanggani !

3 ulasan:

  1. Saya pun pakai maxis tapi cam hampeh maxis ni.
    Awal2 ok je laju..lama2?
    Guna tempat sama je.
    Cycle baru start.. Tapi internet mcm siput.

    BalasPadam
  2. saya pon same la dlu.. pkai maxis. dh la xdpt ape pon.. klu dlu pkai prepaid dpt la gak redeem point jd kredit ke ape kan.. ni hampeh.. tu yg trus tukar tu.. skng ni saya pkai tune talk tone excel.. byk sgt kelebihan die.. topup rm30 dpt rm40.. topup rm50 dpt rm70.. tiap2 kite topup dpt point. boleh tuka plak point tu ke tiket air asia percuma.. xpon tukar ke hp canggih.. insurans kemalangan rm100,000 percuma ag.. ade rezeki dpt pulak g umrah. insyaAllah.. nak crite panjang2 kt cni ssh gak.. mne yg dekat leh le jumpa kite crite.. klu x whatsapp ke email pon boleh.. almadelisha@gmail.com / slopyjinx_smiley@yahoo.com

    BalasPadam
  3. C1Malaysia ke?sim yg terbaik buat masa ni...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.