Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 Ogos 2014

Berjalan jalan di Kota Paris ..

 

Selesai pusing Eiffel Tower , masa berjalan jalan ke sana sini ! Masa ni , mmg ok dah ! Takde perlu risau dengan penyangak.. Polis merata rata kat kawasan ni.. Pastu ramai pelancong jer..

Sebelum gi shopping , gi beli souvenir dulu.. Untuk mereka yang kirim guna duit , dapatlah barang.. Yang kirim guna air liur , dapat la air liur.. Haaa.. Bukan kedekut , tapi duit yang ada pon ..duit orang ! Jadi kena la berjimat cermat.. RM4.50 untuk 1 euro ! Bayangkan nak beli baju kat kedai souvenir tu , 10 euro .. berapa dah ? Haaaaa .. Memang tahan nafsu je la beli ..

Shopping barang souvenir  kat sini .. Memang meriah sungguh laa.. Nasib baik duit cukup cukup je bawak .. Tak bawak banyak banyak.. Risau.. Hahahaha ..

Dah macam Santa Claus pulak bila aku wat gitu ! Hahahaha.. Askar pon usha aku semacam .. Perut tu ! Kot la bawak bom.. Hahahaha .. Adeh..

Sepanjang jalan ni , orang perempuan confirm gile ! Hahahahha.. Kalau bawak 1 ribu euro , confirm laaaaaa anda punya jalan ni ! Tapi tak cukup tuuuu .. 10 ribu ok la.. hahahahaha

Aku beli head gear sewaktu masuk kat butik Adidas. Memula tu aku tak nak beli tapi selepas Evelyn bagitau ianya sesuai dengan aku.. ditambah lagi dengan Messi punya collection.. dan tak dijual kat Malaysia .. rasanya la .. aku pun beli laaaaa ! Harga , 15 euro.. Huhuh… Mahal ? Tutup mata sebelah je laa ..

Hurm.. banyak gambar aku nak letak sebenarnya .. Tapi tak pe la .. Letak mana yang boleh dulu.. Internet kat sini slow skit nak upload gambar .. Aku kena upload ke FB dulu baru leh guna di blogpost.. Hurmm..

Ok.. projek ari ni.. Ari ni check out.. pastu ke Toulouse dgn Air France.. Sebut  TU LUZ .. heeee..

Doakan aku selamat tiba ke sana yer .. Terima kasih atas sokongan korang semua ! Dan maaf la yer aku tak dapat tunaikan hajat korang beli souvenir .. Aku pon beli satu barang untuk aku jer.. Selebihnya ? Faham faham je la bila gi melancong ni .. huhuhu..

13 komen :

Tentang Kita berkata... [Reply to comment]

abg ben post gambar yg cantik2 kat sana banyak2 ye...nak g sana x brp nak mampu lg..insyaallah..akan dtg

MissNadia berkata... [Reply to comment]

wuarghhh.. bestnya. tapi nilai matawang derang tinggi.. nak belanja pun pikir 10 kali.. huhu

nuriarif berkata... [Reply to comment]

bangganya dgn abg ben. tgk gambar2 ni, rasa mcm dah sampai kat paris jugak;-)

annies MAN berkata... [Reply to comment]

Gunakan peluang ni sebaik mumgkin , bukan selalu dpt pergi ..

Moga dipermudahkn semua urusan.
Aminnnm

permatabiru berkata... [Reply to comment]

xda sovinear dapat tgk gambar keindahan kota paris pun jadi la..next entry kami leh singgah lagi tgk kota paris.2..hahaha

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata... [Reply to comment]

Seronoknyaaaaaa.. Ya Allah, bilalah dapat jejak kaki kat sini...

Solehah Shamsuddin berkata... [Reply to comment]

haha xpela. ksian jgk kt abg ben sbb harganya pn mahal jgk. kami phm. nanti pokai pula abg ben klu dh beli souvenir utk kami. hehe

aisyah ahmad berkata... [Reply to comment]

waa, sukanyaa tengok, cantik!

Nurani SHAKLEE berkata... [Reply to comment]

Moga murah rezeki untuk sampai ke sini jugak
Aminn.

Engku Muzahadin berkata... [Reply to comment]

Bestnyer...

Etuza Ezawarna berkata... [Reply to comment]

selamat melancong..syukran

Faizal Fredley berkata... [Reply to comment]

huyooo bestnya..

amiey lee berkata... [Reply to comment]

hishh mana ada tak bg kitorang souvenir.. ni haaa.. ben dah belanja gambar kat sana pun dah cukup tau...

yg nak mnta beli souvenir tu spatutnya bg duit awal2.. heeeeeeeeeeeee

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI