Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 24 Ogos 2014

Bila Sony Xperia Z2 aku retak skrin !

 

Retak ? Sapa buat ?? Qhaliff main ke ? Ke wife baling ke dinding ? Atau aku yang buat ?? Gini ceritanya ..

Sedang bersiap nak ke majlis raya , tiba-tiba wife aku datang duduk sebelah aku. Muka mengelabah giler !

“ Bang.. handphone abang retak.. Zila bagi jatuh. “.

Huh…. Aku terus bangun dan masuk ke dalam bilik. Kelihatan cadar katil dah takde.. Sah sah dia tarik cadar yang menempatkan handphone aku yang sedang dicaskan tu..

Aku pegang .. belek Z2 aku tu.. Ada retakan ..

 

Hurmm.. Aku raba permukaan.. Hurm… On handphone aku.. Takde masalah… Wife aku tunggu respon aku..

“ Berbaloi gak beli screen protector ( screen glasses ) mahal mahal ni . “.

“ Kenapa ? Kan retak tu… ? “ .

“ Yang retak tu , screen protector.. Bukan screen ni.. Nasib baik .. Cuak ke ? “.

“ Maunya tak.. kang abang mengamuk .. “.

Senyum je aku. Syukur takde apa apa skrin tu.. Kalau tak , duit lagi. Nasib baik pelaburan membeli screen glasses tu berbaloi.. Kalau beli yang murah punya , rasanya.. hurm…

Tak pe la.. duniawi je semua ni ..

21 komen :

EjamOthman berkata... [Reply to comment]

Ni nak pesan skit. Lain kali caj hp letak kat tempat yg sesuai...hehe.
Serius tetiba fikir kalau2 betul abg ben ngamuk agak2 ada yg kena madu tak... *tetiba*...hehehe

Budak Kampung berkata... [Reply to comment]

adik iman jg gile xperia z dia.syg kot

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Ujian kesabaran itu hadir dalam pelbagai cara dan keadaan..

wa berkata... [Reply to comment]

Oh,.kes sama ngan dslr saya..punyalah geram kat anak masa tu :-) kata adik, tu screen protector je tu yang retak tu kak.. :-) termalu sendiri... adehh..

mama amir berkata... [Reply to comment]

Uish...seriau gak saya...huhu

.*.WiE.*. berkata... [Reply to comment]

Nasib baik screen protector kan.. kalau x ben jadi hulk nanti.. hehe..

Yan Ty berkata... [Reply to comment]

Huh , berbaloi la screen protector tu.

therylisa nurul ain berkata... [Reply to comment]

Sama macam note3 lisa time retak.. fuh .. hampir nak nangis.. last2 .. buka screen glasses .. eh screen protector je retak. fuh.. mane tak cuaknya

Famili Ceria berkata... [Reply to comment]

hp skang ni kna pasang tempered glass..kalau tak mau nangis..nak tukar, mahal..nak beli hp baru lagi la mahal..

Ezad Skytech berkata... [Reply to comment]

mujurlah screen protector tu ada..kalau tak mahu ratus2 nak ganti skrin tu..

Aiisyah Roseskalerful berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah... xde apa2 yg berlaku kat phone tu :-)

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

Haha..duniawi je semua tu..Retak skrin henfon blh beli baru..retak kasih sayang ..punggah ! Hurm.

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

tu dia..kalau tak keluar muka singa..hhhehee

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah, nasib baik skrin protector je yang retak.. hehehe

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Panik kejap ye bang ben... Hehehe

Huszaini Haron berkata... [Reply to comment]

Perghh!! Nasib baik!

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata... [Reply to comment]

screen protector yg retak? nmpk sgt sy pakai screen proctector hok murah sb dia leh terkoyak je.ngee..

Cik Asma BLuppy berkata... [Reply to comment]

uihhh. naseb baik ade screen protector tu.

Solehah Shamsuddin berkata... [Reply to comment]

Abg ben, maaf solehah nk gtau ni. Abg ben elakkan letak hp atas katil atau cadar tau. Sbb dlu cadar bilik penah terbakar gara2 biarkan hp tgh cas atas katil. Nsiblah tersedar nmpk baru sikit terbakar. Keselamatan bersama.

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

ISteri mana yg tak cuak BA. Next time charge HP ditempat yg sepatutnya yerp ☺

tifa anvar berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah xdelah smpai kene tukar screen phone.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI