Bila Sony Xperia Z2 aku retak skrin !

 

Retak ? Sapa buat ?? Qhaliff main ke ? Ke wife baling ke dinding ? Atau aku yang buat ?? Gini ceritanya ..

Sedang bersiap nak ke majlis raya , tiba-tiba wife aku datang duduk sebelah aku. Muka mengelabah giler !

“ Bang.. handphone abang retak.. Zila bagi jatuh. “.

Huh…. Aku terus bangun dan masuk ke dalam bilik. Kelihatan cadar katil dah takde.. Sah sah dia tarik cadar yang menempatkan handphone aku yang sedang dicaskan tu..

Aku pegang .. belek Z2 aku tu.. Ada retakan ..

 

Hurmm.. Aku raba permukaan.. Hurm… On handphone aku.. Takde masalah… Wife aku tunggu respon aku..

“ Berbaloi gak beli screen protector ( screen glasses ) mahal mahal ni . “.

“ Kenapa ? Kan retak tu… ? “ .

“ Yang retak tu , screen protector.. Bukan screen ni.. Nasib baik .. Cuak ke ? “.

“ Maunya tak.. kang abang mengamuk .. “.

Senyum je aku. Syukur takde apa apa skrin tu.. Kalau tak , duit lagi. Nasib baik pelaburan membeli screen glasses tu berbaloi.. Kalau beli yang murah punya , rasanya.. hurm…

Tak pe la.. duniawi je semua ni ..

21 ulasan:

  1. Ni nak pesan skit. Lain kali caj hp letak kat tempat yg sesuai...hehe.
    Serius tetiba fikir kalau2 betul abg ben ngamuk agak2 ada yg kena madu tak... *tetiba*...hehehe

    BalasPadam
  2. adik iman jg gile xperia z dia.syg kot

    BalasPadam
  3. Ujian kesabaran itu hadir dalam pelbagai cara dan keadaan..

    BalasPadam
  4. Oh,.kes sama ngan dslr saya..punyalah geram kat anak masa tu :-) kata adik, tu screen protector je tu yang retak tu kak.. :-) termalu sendiri... adehh..

    BalasPadam
  5. Uish...seriau gak saya...huhu

    BalasPadam
  6. Nasib baik screen protector kan.. kalau x ben jadi hulk nanti.. hehe..

    BalasPadam
  7. Huh , berbaloi la screen protector tu.

    BalasPadam
  8. Sama macam note3 lisa time retak.. fuh .. hampir nak nangis.. last2 .. buka screen glasses .. eh screen protector je retak. fuh.. mane tak cuaknya

    BalasPadam
  9. hp skang ni kna pasang tempered glass..kalau tak mau nangis..nak tukar, mahal..nak beli hp baru lagi la mahal..

    BalasPadam
  10. mujurlah screen protector tu ada..kalau tak mahu ratus2 nak ganti skrin tu..

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah... xde apa2 yg berlaku kat phone tu :-)

    BalasPadam
  12. Haha..duniawi je semua tu..Retak skrin henfon blh beli baru..retak kasih sayang ..punggah ! Hurm.

    BalasPadam
  13. tu dia..kalau tak keluar muka singa..hhhehee

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah, nasib baik skrin protector je yang retak.. hehehe

    BalasPadam
  15. Panik kejap ye bang ben... Hehehe

    BalasPadam
  16. screen protector yg retak? nmpk sgt sy pakai screen proctector hok murah sb dia leh terkoyak je.ngee..

    BalasPadam
  17. uihhh. naseb baik ade screen protector tu.

    BalasPadam
  18. Abg ben, maaf solehah nk gtau ni. Abg ben elakkan letak hp atas katil atau cadar tau. Sbb dlu cadar bilik penah terbakar gara2 biarkan hp tgh cas atas katil. Nsiblah tersedar nmpk baru sikit terbakar. Keselamatan bersama.

    BalasPadam
  19. ISteri mana yg tak cuak BA. Next time charge HP ditempat yg sepatutnya yerp ☺

    BalasPadam
  20. alhamdulillah xdelah smpai kene tukar screen phone.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.