Bila Zahra sakit mata ..

 

Sian kat dia .. Nak tidur payah .. Kena berkepit ngan mak dia .. Kalau diberi pada aku , confirm teriak ! Tak selesa kot ngan aku sejak sejak kurus ni ? Sebelum ni ada isi , sedap la berkepit.. Gitulah.. Abis madu sepah dibuang !

Kalau tak baik jugak esok .. gi klinik. Setakat ni , ahli keluarga yang lain takde tanda nak sakit mata memandangkan dah pernah kena.. Ke boleh juga dijangkiti lagi ? Hurm..

Antara petua untuk hilangkan sakit mata pada bayi ni , orang kata susu ibu yang terus dari ibu tu.. Haa.. Fresh gitu haaa.. Orang kata laa.. bukan aku kata ..

Esok try la.. kalau aku kena ? Apakah perlu fresh juga ? Gulp … Gi klinik je la.. Ai pemalu ok !

5 ulasan:

  1. Cian zahra.
    Uncle tengok gambar ni pun terus rasa nak kena sakit mata...nampak tak permainan nyer tu...hehe

    BalasPadam
  2. Ha a susu ibu...mata kanan susu kiri..mata kiri susu kanan...tp en somi ritu x menjadi...sbb dia kata ni bukan ibu dia..muakakaka😂😂😂

    BalasPadam
  3. Kesiannya Zahra. Mata pun dah sepet. Tapi takpe, kecomelan dia masih menguasai. Hihihi

    BalasPadam
  4. Ada ustaz petua, letak halia dlm air mandian...

    BalasPadam
  5. Ada ustaz petua, letak halia dlm air mandian.. Kalo bleh, ketuk2 skit halia tu, rendam je kat dlm kolah air mandian...
    Utk elak sakit mata...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.