Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 3 Ogos 2014

Bila Zahra sakit mata ..

 

Sian kat dia .. Nak tidur payah .. Kena berkepit ngan mak dia .. Kalau diberi pada aku , confirm teriak ! Tak selesa kot ngan aku sejak sejak kurus ni ? Sebelum ni ada isi , sedap la berkepit.. Gitulah.. Abis madu sepah dibuang !

Kalau tak baik jugak esok .. gi klinik. Setakat ni , ahli keluarga yang lain takde tanda nak sakit mata memandangkan dah pernah kena.. Ke boleh juga dijangkiti lagi ? Hurm..

Antara petua untuk hilangkan sakit mata pada bayi ni , orang kata susu ibu yang terus dari ibu tu.. Haa.. Fresh gitu haaa.. Orang kata laa.. bukan aku kata ..

Esok try la.. kalau aku kena ? Apakah perlu fresh juga ? Gulp … Gi klinik je la.. Ai pemalu ok !

5 komen :

EjamOthman berkata... [Reply to comment]

Cian zahra.
Uncle tengok gambar ni pun terus rasa nak kena sakit mata...nampak tak permainan nyer tu...hehe

Noor Fatihah Mohammad berkata... [Reply to comment]

Ha a susu ibu...mata kanan susu kiri..mata kiri susu kanan...tp en somi ritu x menjadi...sbb dia kata ni bukan ibu dia..muakakaka😂😂😂

imanina zahri berkata... [Reply to comment]

Kesiannya Zahra. Mata pun dah sepet. Tapi takpe, kecomelan dia masih menguasai. Hihihi

Edo Hayra berkata... [Reply to comment]

Ada ustaz petua, letak halia dlm air mandian...

Edo Hayra berkata... [Reply to comment]

Ada ustaz petua, letak halia dlm air mandian.. Kalo bleh, ketuk2 skit halia tu, rendam je kat dlm kolah air mandian...
Utk elak sakit mata...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI