Jangan charge smartphone anda !

 

Entri Sony Xperia Z2 aku yang jatuh dikatakan berpunca salah letak tempat sewaktu mengecas smartphone aku tu mendatangkan komen mengenai bahaya charge di atas katil atau tilam.

Kenapa aku berani letak atas tilam ? Ikutkan , mmg aku takkan letak sebab tau akan bahayanya.. mampu mengundang kebakaran.. Tapi kenapa aku buat ?

Sebabnya ..

Photo

Aku guna magnetic charging dock. Ianya tak panas dah cepat charge berbanding jika connect melalui kabel usb .. Haaaa… Menarik kan ? Baru tau ? Ke lama dah tau ? Aku je yang tak tau korang dah tau ? Hahahaha. Tak kisah laa..

Buat pengetahuan mereka yang macam aku yakni , tak tau cara lain untuk mengecas sony Xperia Z2 mereka , ada satu lagi cara untuk charge hp kesayangan anda itu !

Sony Charging Plate WCH10.. Huuhu … Ni nak kena beli ni ! Hurmmm .. Kat mana jual ? Berapa harga ?

Eh , ada lagi satu !

29896_22790_1_mid

Sony Wireless Charging Cover WCR12 !!

Menarik ni ! Nak kena cari segera !! Lupa lak.. dengan ni , inshaAllah tak panas hp ketika mengecasnya..

Er , yeker ?

Apa pun , sila amik langkah keselamatan yang sepatutnya Elakkan charge di tempat mudah terbakar ! Kan kan.. Terima kasih atas nasihat..

7 ulasan:

  1. magnetic charging dock memang the best

    BalasPadam
  2. magnetic charging dock memang the best

    BalasPadam
  3. ben tolong buat review detail tntng magnetc charging clock ni blh??? Tq

    BalasPadam
  4. Adik de yg dock 2...cm lmbt je..skrg guna Magnetic Charging Cable..leh guna dgn powerbank...hihi

    BalasPadam
  5. Thanks En Ben atas perkongsian ini

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.