Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 17 Ogos 2014

Patut pemain bola kita lari balik !

 

Hahahaha .. Baru aku tau , kenapa ada player kita yang dapat peluang beraksi di luar negara tapi tak leh nak ‘hidup’ di sana !! Hehehehe ..

Jangan kata dia laaa.. aku sendiri kalau dapat peluang cam tu pon akan kembali berfikir ! Dan akhirnya , tak dapat mengapai awan pon tak pe laaa .. janji aku dapat hidup bahagia di negara sendiri !

Kenapa ? Huk alohhhh … Susah benar nak cari makanan yang ‘sedap’ kat sana .. atau yang bertepatan dengan perut ! Ada , mmg ada tapi kena cari dan pandai nak order ! Kalau tak ??

Gambar bawah ni , aku makan malam di restoran Lebanon .. Nasib baik laa ada ' riz’ .. Rasa cam nasi gak la.. tapi bukan nasi kat umah aku tu.. hehehe .. Cam pulut skit skit …

Dan satu lagi makan malam di restoran mahal .. Dah pulak macam chef di rancangan MasterChef setiap kali makanan sampai.. Rasa dulu pastu komen ! Hahahaha .. Adehh ..

Sedap tak ? Sedap tu sedap laa .. tapi aku tak kenyang mana pon ! Macam suruh aku makan roti cicah ngan susu … Gitu la perumpamaannya bila makan makanan ni .. Huhuh..

Gambar bawah ni lak , sarapan pagi.. Telur ngan roti jer.. Walhal ada lagi macam macam roti.. Tapi tak bertepatan dengan tekak ! Lom leh terima lagi kot.. hehehe .. Orang lain , boleh je kan ? Manja benar tekak n perut ni ..

Kenyang ?? Kenyang ngan telur je laaa ..

Bila sampai di Malaysia ? Terus cari ikan pari masak asam pedas ! Hahahaha .. Dan jap lagi cari lemang lak .. Heeeee…

Macamana punya sedap laa chef kat luar negara tu masak .. air tangan isteri di rumah juga yang paling menyelerakan !

8 komen :

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

kata2 bambeng macam hasben aku laa... asal ajak makan luar... rindu masakan bini la hape... tapi kalau aku masak, selalu je dia makan... banyak !

Abah Zuki berkata... [Reply to comment]

as salam. biasalah kan? tekak melayu..mana tahan dgn mkn2 barat nih!

Bro Nasa berkata... [Reply to comment]

Kalau xkena belacan 1 ari dh menggegel... Hahah

Bannister Road berkata... [Reply to comment]

Malaysia tetap di hati walau ke hujung dunia mana kita pergi, makanan Malaysia paling best semua rasa ada, masam, manis, kari, kurma dan seribu macam makanan ada di Malaysia....sudah banyak negara saya pergi... makanan Malaysia jugak yang saya rinduu....

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

mesti kena nasik jugak..kan !

Uni Aqilah berkata... [Reply to comment]

Saya pun tak reti nak makan yg pelik2 atau western sgt ni. Retinya makan makanan melayu jer.

Nora Karim berkata... [Reply to comment]

Hahaha kelakar pulak baca.. tak payah pi jejauh en ben... kami yg berpindah ke melaka ni pun, byk makanan yang tak masuk dengan tekak kami suami isteri... tapi mujur la dlm mesia lagi... (sebab sebelum ni kami duduk di pahang, yang makanannya banyak yg sedap2)

Bitt DoubleIS berkata... [Reply to comment]

Saya balik terus cari sambal tumis udang ahhahaha

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI