Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 23 Ogos 2014

Pencinta haiwan ?

 

Aku ingat nak bela kucing , tapi wife tak kasi. Alergik. Nak bela burung , kesian.. Nak bela ikan , aku takut je dia berenang sama .. Hurmm..

Malam tadi , gi pasar tani Presint 2 , Putrajaya. Aku dukung Qhaliff , wife ngan Zahra .. Masuk satu lorong ni , Qhaliff terperasan orang jual ikan hiasan. Terus dia tunjuk dan meronta nak turun. Aku tak kasi la .. Sebab wife nak beli barang dapur secepat mungkin. Gi pun dah lewat. Risau gerai tutup.

Aku punya berusaha untuk dia lupakan ikan ikan tu tapi gagal ! Dia ketawa , main pastu tetap meronta nak turun. Aku test dia.. Lepaskan .. Perghhhh .. dia hafal jalan siut !! Hahahahaha .. Dia main jalan jer ! Nak tengok video dia ? Haa.. Klik SINI.

Akhirnya aku mengalah juga.. Tunggu wife abis beli barangan dapur dia , baru beli ikan yang dia nak ..  Terus nak pegang dia ! Tak nak lepaskan langsung ..

Photo

Gi kedai makan pun tak nak lepaskan ikan dia tu ! Siap bawak turun.. Nak masuk 7 Eleven lagi !!

Bila sampai rumah … Terus aku letakkan masukkan ikan ikan tu ke dalam mini akuarium yang dibeli tadi.. Jumlah wang yang dilaburkan untuk kali ni ialah RM15. Tak kisah la.. asal dia gembira..

 

Hurm.. dia tak kacau ikan ikan tu ke ? Hahahaha … Aku dulu pun macam dia.. Geram kat ikan tu.. tangkap ! Hee.. Abis akuarium bapak aku.. Skang aku tau la camana rasanya.. Heehee…

3 komen :

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Comel jer tgk dia duk mengadap ikan tuu.dlm kepala dia mesti nak tangkap ikan tu kan kan ..hehehe..harap bertahan lama laa nyawa si ikan ...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Bersemangat qhaliff jalan tu..mesti happy sangat tu..eloklah daripada qhaliff minta mainan..lebih baik ikan..ikan juga terapi..

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

pencinta haiwan mcm UncleQue jgk si comey ni

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI