Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 28 Ogos 2014

Tiada alasan untuk ‘ tiada masa ‘ ?

 

Jimat jika masak sendiri ! Pastinya ramai setuju , kan ? Alangkah beruntung dapat isteri atau suami yang pandai masak dan rajin nak memasak..

Sampai je rumah , terus masak untuk makan malam. Tak kisah la simple atau beraneka juadah .. Sebelum tu dia tanya aku dulu samada nak makan kat rumah atau makan di luar..

Semalam dah makan kat luar.. Hari ni , makan kat rumah je la.. Aku tak kisah la bab makan terutama sekali bila dah berpengalaman di luar negara… walaupun beberapa hari tapi dah cukup mengajar aku betapa nikmat beruntungnya aku lahir di negara yang cukup makmur ini.. Makanan bersepah di sana sini.. Segalanya mengiurkan ..

image

Masak bihun sup … Heee.. Tak banyak pon.. cukup untuk aku tambah sekali jer.. Alhamdulillah.. perut tak penuh ..

Photo

Rasanya , malam ni saja dah jimat RM40 .. heheeh.. Sekali keluar makan , bukan murah dik oii ! Nak kena makan dengan pantas lagi satu hal ..

5 komen :

miya amira berkata... [Reply to comment]

ramai ckp masak sndri dpt jimat...
so cuti dua bln ari tu miya blajar masak with mom...
sbb buka nanti nak kena duk umah sewa...

Nurani SHAKLEE berkata... [Reply to comment]

Sekarang dah duduk sendiri, dah belajar train myself untuk masak sendiri.

Feeling lain sikit kalau masak sendiri ini.

Nak kata jimat tak jugak sebab masak untuk kuantiti sorang makan,tapi sekali beli barang basah burn jugak rm 20@30 seminggu.

Jimat masak sendiri untuk kuantiti byk la,kalau sorang better bungkus jela hehehe

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Setuju! Mmg banyak jimat utk dah berkeluarga mcm Nina dah berderet tentera....
dan lagi lebih relax makan kat rumah....
Tapikan..... Sekali sekala perlu juga makan kat luar. Permaisuri rumah nak coti masak!
Hehehee . . .

Anizz Annisa berkata... [Reply to comment]

memang lagi jimat kalau masak sendiri abg ben.. anis pon tgh kumpul resepi.. nak belajar..hihihi.. utk mse depan..

Rai Ourkizuna berkata... [Reply to comment]

betul tu.. masak sendiri lebih jimat.. biar pun orang tengok kami macam cheapskate T_T

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI