Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 6 September 2014

Bila blogger buat ‘tahi’ !

 

“ Dulu kami pernah guna blogger .. dah bayar mahal tapi hasilnya ? “

“ Nak job .. dah bagi dateline tapi tak buat kerja. Marah la client. Camana ni ? “

 

Hurm…. Banyak kali dah aku dengar sendiri atau kawan sampaikan.  Adoi ! Betol kacau line la blogger camni   Bila dah jadi mcm ni , diorang dah mula takut nak gunakan blogger untuk buat kempen atau promosi. Hurmmm .. Kesannya ??

Ada blogger yang suka makan kenyang kenyang untuk sehari dua pastu mula terkial cari lagi.. Bila jumpa , makan kenyang kenyang .. Tapi hasil ? Gebang pandai.. Janji itu ini.. Terutama menjanjikan trafik atau LIKE yang banyak ! Tergoda la si pelanggan tu… Lepas bayar setengah atau penuh , hasil kerja ??

Hurm… Kawan , jangan gitu.. Gara gara ‘kamu’ , ramai blogger terkena tempias !  Ramai berusaha nak jaga nama tapi disebabkan kamu tu , BLOGGER dapat nama busuk ! Orang tak percaya dah nak kasi job pada blogger !

Pada mereka yang cari makan dengan blog ni , buat la kerja dengan ikhlas hati.. Jangan pandai amik duit orang tapi tak buat kerja dengan sungguh sungguh.

Hurm..

8 komen :

akuzle ayu berkata... [Reply to comment]

Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Niat keja kena betul. Jgn amek kesempatan kan?

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Bukan blogger saja... akak rasa semua.... zaman skrg ni ramai org malas... nak gaji besar .. tapi kerja malas...

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

bukan blogger je ape2 keje pn kalo ad yg bt taik..mmg seme yg tlibat akn terasa skali

Suria Lekatlekitgurl berkata... [Reply to comment]

klau xde amanah & tggungjawab dia buat apa pun utk kenyang perut sendiri jer.sy even dpt job kecik2 jer ttp cuba buat yg trbaik & siapkn secepat mgkin.slgi x siap slgi tu x senang hati

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Memang banyak orang camtu sekarang nie. Bukan dalam dunia blog je kat luar pun sama...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Hati mesti tulus,lurus dan telus..insyaAllah baik baik saja..

Kathy R'bain berkata... [Reply to comment]

kerana nila setitik..hmm...

NaZiRaH @ Ezyra berkata... [Reply to comment]

sokong!!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI