Bukti Zahra guna straw !


Wife tak percaya pada mulanya ! Mana bisa Zahra  minum guna straw. Qhaliff dulu pon 6-7 kot rasanya..  Ni kan pula Zahra yang baru 4 bulan lebih !  Tak pe tak peee.. Aku buktikan !! Sabar yer sabar .. 

Aku gi dapur.. bukak peti ais dan amik straw.. Aku basuh.. Amik straw dan basuh.. Pastu amik secawan air putih.. Duduk sebelah wife dan pangku Zahra.. Aku pegang straw di bawah sedikit bahagian atas. Kena hati hati skit .. Pastu masukkan ke dalam mulut Zahra.. 

Dan... air disedut laju !! Cepat cepat aku tarik ! Aku senyum kat wife.. 

" Amacam ? Tak caya lagi ??? Hehehehe .. " . 

" Zahraaaa.. Eh , awak tu kecik lagi tauuu... Amboiii.. ". Wife seolah macam tak percaya..

Yang Zahra , tersengih jer .. Huh .. 

Dan tadi , aku buat lagi .. Sekali lagi dia minum susu ibunya.. Pastu tidur ! Takde nangis dah sekarang !! Yeayyyy.. daddy kembali ceria .. hahahaha...

22 ulasan:

  1. Tahniah...bukan senang nak ajar pakai straw ooo...

    BalasPadam
  2. hamboii..macam orang besar dah zahra nie tak nak guna botol susu...hehe

    BalasPadam
  3. Bijak zahra nih! jarang baby pandai hisap guna straw umur 4 bulan nih! tahniah zahra! daddy dah boleh bergembira!

    BalasPadam
  4. Dah x maw guna botol susu ya zahra

    BalasPadam
  5. ini yang buat abang Ash lagi terpikat ni...ha ha ha...

    BalasPadam
  6. Beli botol tupperware tu ben.. straw dia lembut.. xdelaa sakit lelangit zahra tu..

    BalasPadam
  7. bijaknya awk nie zahra.. comell... :)

    BalasPadam
  8. Good girl! Senang hati daddy :D

    BalasPadam
  9. harith belaja guna straw pun umur setahun lebih..huhuhu

    BalasPadam
  10. Esok lusa zahra makan guna sudu garpu lak :p

    BalasPadam
  11. Semakin cerdik zahra ye..alhamdulillah..

    BalasPadam
  12. Itu yang nad tak percaya..pergh kecik lagi kot dh pandai sedut

    BalasPadam
  13. yeyyyy dah boleh minum susu guna straw !!

    BalasPadam
  14. singgah disini. si blogger hebat *Abg Ben...wahhhh rambut dia .. comel la...Zahra nak joint gi ngeteh la tu hihihi...

    BalasPadam
  15. Eh eh pandainya...mesti zahra suka sedut susu guna straw...kalau x tersedak dh bole guna straw cup...senang skit nk handle.dh x payah guna botol susu.

    BalasPadam
  16. pndainye zahra... dah leh minum guna straw

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009