Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 26 September 2014

Bukti Zahra guna straw !


Wife tak percaya pada mulanya ! Mana bisa Zahra  minum guna straw. Qhaliff dulu pon 6-7 kot rasanya..  Ni kan pula Zahra yang baru 4 bulan lebih !  Tak pe tak peee.. Aku buktikan !! Sabar yer sabar .. 

Aku gi dapur.. bukak peti ais dan amik straw.. Aku basuh.. Amik straw dan basuh.. Pastu amik secawan air putih.. Duduk sebelah wife dan pangku Zahra.. Aku pegang straw di bawah sedikit bahagian atas. Kena hati hati skit .. Pastu masukkan ke dalam mulut Zahra.. 

Dan... air disedut laju !! Cepat cepat aku tarik ! Aku senyum kat wife.. 

" Amacam ? Tak caya lagi ??? Hehehehe .. " . 

" Zahraaaa.. Eh , awak tu kecik lagi tauuu... Amboiii.. ". Wife seolah macam tak percaya..

Yang Zahra , tersengih jer .. Huh .. 

Dan tadi , aku buat lagi .. Sekali lagi dia minum susu ibunya.. Pastu tidur ! Takde nangis dah sekarang !! Yeayyyy.. daddy kembali ceria .. hahahaha...

22 komen :

Ibu Ann berkata... [Reply to comment]

Tahniah...bukan senang nak ajar pakai straw ooo...

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

hamboii..macam orang besar dah zahra nie tak nak guna botol susu...hehe

Lulu Caldina berkata... [Reply to comment]

kecil kecil dah bijak :)

Huszaini Haron berkata... [Reply to comment]

Bijak zahra nih! jarang baby pandai hisap guna straw umur 4 bulan nih! tahniah zahra! daddy dah boleh bergembira!

Asha Lya berkata... [Reply to comment]

Dah x maw guna botol susu ya zahra

rodziah abdullah berkata... [Reply to comment]

Comel la zahra posing guna straw

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

ini yang buat abang Ash lagi terpikat ni...ha ha ha...

aeinio berkata... [Reply to comment]

Beli botol tupperware tu ben.. straw dia lembut.. xdelaa sakit lelangit zahra tu..

Anizz Annisa berkata... [Reply to comment]

bijaknya awk nie zahra.. comell... :)

irrayyan berkata... [Reply to comment]

Good girl! Senang hati daddy :D

Nadirah Mohamad berkata... [Reply to comment]

harith belaja guna straw pun umur setahun lebih..huhuhu

Izza Jay berkata... [Reply to comment]

Esok lusa zahra makan guna sudu garpu lak :p

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Semakin cerdik zahra ye..alhamdulillah..

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Itu yang nad tak percaya..pergh kecik lagi kot dh pandai sedut

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

yeyyyy dah boleh minum susu guna straw !!

Didie Kamila berkata... [Reply to comment]

cool giler zahra..

Zahin Zul'Nas berkata... [Reply to comment]

singgah disini. si blogger hebat *Abg Ben...wahhhh rambut dia .. comel la...Zahra nak joint gi ngeteh la tu hihihi...

fatihah fazlin berkata... [Reply to comment]

Dabaek la zahra..

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Wah pandai zahraa..

Aishah Ahmad berkata... [Reply to comment]

Eh eh pandainya...mesti zahra suka sedut susu guna straw...kalau x tersedak dh bole guna straw cup...senang skit nk handle.dh x payah guna botol susu.

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

pndainye zahra... dah leh minum guna straw

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

geniuus zahra ni...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI