Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 12 September 2014

Glasses Online: Ray-Ban RB3095 untuk isteriku !

 

Patutlah ramai orang suka beli online jer sekarang ni ! Masuk web , tengok mana berkenan .. pilih.. dan bayar ! Pastu tunggu ! Tak puashati , sila hubungi mereka untuk dapatkan penjelasan ! Ahaaa .. Tak yah nak ulang alik kedai gitu ..

Maka , aku gi tgk la design design cermin mata yang ada di Glassesonline setelah dicadangkan oleh seorang rakan blogger. Terus terang , aku tak suka beli cermin mata melalui online ni.. Tak puas ! Tapi aku nak try gak setelah dia tunjukkan kat aku spek yang dia dapat ! Amboiii ..

Aku berkenan Ray-Ban. Lama dah nak try tapi belum terbuka hati nak cuba .. hehhe.. Aku lebih berminat dengan gaya Oakley yg lebih moden rekabentuknya.. Tapi apa salahnya cuba gaya lama kan ?

Masuk ke laman web Glassesonline , aku belek satu persatu .. Perghh.. Giler murah ! Siap bagi diskaun lagi .. Aku selalu je tengok kat kedai cermin mata.. Harga , mmg telan air liur je laa.. Huhuh..

Ada banyak brand kat sana.. antaranya ,Ray Ban ,Oakley , PradaPersol , Carrera ,Super , Gucci ,Emporio Armani ,Maui Jim ,Tom Ford , Police .. iskh.. banyak laa.. Dari A-Z punya jenama !

Ok.. aku dah buat keputusan ! Aku nak amik Ray-Ban RB3025 Aviator Large Metal 001/57 Polarized ni !

Ray-Ban RB3025 Aviator Large Metal 001/57 Polarized

Harga ?? Mahal ke ???

image

Amacam ??? Hehheheh .. Murah kan ? Aaahh .. Kata dah .. Selesai part pilih barang , checkout .. settlekan part pembayaran dan .. tunggu barang sampai ! Penghantaran , percuma yer .. Kita akan dapat email pemberitahuan mengenai pembelian dan juga penghantaran ! Jangan risau ..

Tak sampai seminggu  ( macam aku punya dah bagitau 2-3 hari jer ) , cermin mata aku tiba jugaaa di tangan aku ! Happy laa … sebab kali pertama nak pakai  Ray-Ban ..Ala ala Tom Cruise dalam Top Gun gitu.. hahahaha .. Asyik tengok kawan kawan je pakai kan ?

image

Terus bukak .. dan try !!

Photo

Amacam ? Sesuai tak ?? Hehehehe… Orang kata , Ray-Ban ni , perempuan pakai pon sesuai ! Hurmmm.. aku kasi test wife pakai.. Amacam ? Dia sesuai tak ?

image

Memandangkan sekarang ni , dia je yang memandu kereta .. maka cermin mata yang aku dah jatuh cinta ni , aku kasi dia je la.. Aku beli lain nanti ! huhuhuh… Sukaaaa dia !!

Ray-Ban tiruan ke yang aku beli ni ? Hurm.. aku dah tgk kat Youtube dan bandingkan.. Aku senyum selepas tu .. Lalalalala …

Amacam ? Berminat gak ? Hehehe.. Gi survey je dulu.. Tengok tengok .. Kot ada yang berkenan atau leh syor pada kawan kawan .. Yelah , kalau dah murah , beli la kan ?

Nak tau lebih lanjut , sila ke http://www.glassesonline.com.my/ .. Cepat , kang abis stok kang… Haaa… Aku syorkan , amik yang polarized !

67 komen :

Kak T berkata... [Reply to comment]

lawa bini Ben..hehehe

Ruziawati Yusof berkata... [Reply to comment]

Subhanallah! Cantiknya your wife Mr. Ben!

Atikah Sismoon berkata... [Reply to comment]

Biar btl harga dia tu?? Mak aiiii....

Ainul Mustafa berkata... [Reply to comment]

Cantik isteri abg ben

Nur Farahuda berkata... [Reply to comment]

cantik isteri abang ben =D

nuyui a.k.a miss YUI berkata... [Reply to comment]

ok motif utama tgk ni nak tgk isteri abg ben..ekekek.

boleh gitu?

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

sy dh penah nmpk wife ben depan2, masa kat pasaraya darussalam...nampak ben dukung qaliff.hehe

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

comel sey riben...awek tu pun comel jugak..hehehehe

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

lawa :D pewit

EjamOthman berkata... [Reply to comment]

muka seiras sangat,
dah tahu mana qhaliff dapat pipi tu...hehe

Yan Ty berkata... [Reply to comment]

manisnya org nya..

Unknown berkata... [Reply to comment]

sy klik je entry ni, terus cari pic wife abg ben.haaa..! akak cantik! dah padan sgt spec tu ngan dia..:-D

http://anakperak.com

MizzTina berkata... [Reply to comment]

comey kak zila.. =)

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Dtg cni nk tgk kak zila n terjah spek ray ban..haha..bdk sklh masih xmmpu nk beli ray ban cenggini..hiks! ;)

Illya Farhana berkata... [Reply to comment]

Cantik wife abg ben..
WoW! Murah..blh buat birthday present utk suami ni...nk survey laa

Najdah Mohammed Hussain berkata... [Reply to comment]

Bukak entry ni terus scroll down cari gambar wife a. Ben... manis & ayu orangnya :)

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

Wahhhh first time fiza tgk k.la kat blog aben! .rayban tu gojesss kak!

Allene berkata... [Reply to comment]

klu tak ori... memeleh air mata pakai... uhuhuh pernah beli tuk husband. last2 tak kuasa la ehh... mata gedik.. nak yang ori je...

NOR AZIZAH berkata... [Reply to comment]

Haha...Semua cantik barangnya cantik, harga cantik, orangnya pun cantik.

Anizz Annisa berkata... [Reply to comment]

subhanallah.. cantikk org nye.. semoga bahagia abg ben hingga syurga.. manis je wife abg ben.. :)

Anizz Annisa berkata... [Reply to comment]

subhanallah.. cantikk org nye.. semoga bahagia abg ben hingga syurga.. manis je wife abg ben.. :)

Faiz Marjan berkata... [Reply to comment]

nice segmen here abg ben! btw http://www.glassesonline.com.my/ mmg proven shop which provide services yang sangat bagus, barang berkualiti dan yang penting harga yang sangat murah. ini semua berdasarkan pengalaman saya sendri. mungkin kebanyakkn org risau tentang originality produk, tapi insha allah semuanya original. most of online shop nowadays provided branded and designated glasses from the OEM distributor, sebab tu mereka mampu jual dengan harga yang murah berbanding harga kedai; yang meliputi kos sewa kedai dan etc. kalau nak beli spec yg branded bleh lah beli di situ. lagipun byk review pasal glasses online di blog2. all positive. btw, i got my tag heuer there! separuh harga dari harga survey di kedai.

Siti Nur Amalina Abidin berkata... [Reply to comment]

betulla...Qhaliff ikut muka wife, Zahra ikut muka abg Ben..

Seronok tengok family ni..Alhamdulillah..semoga sentiasa dalam lindungan rahmatNya..AMIN

HoneyBling2 berkata... [Reply to comment]

Comey, mcm qaliff (^_^)

HoneyBling2 berkata... [Reply to comment]

Comey, mcm qaliff (^_^)

Bee berkata... [Reply to comment]

Muka qhaliff lembut mcm ibu..
Cer pn zila buat duckface...:-P

Ladfe Amir Zakaria berkata... [Reply to comment]

T pun cantik gak..haha

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

Hye k.zila.. heehee :)
Qhaliff versi pompuan nie!!

O'gosh Iskandar berkata... [Reply to comment]

OK..now paham nape Qaliff ngan zara comel sangat..kikiki

Mohd Azfar berkata... [Reply to comment]

lagend..!!!!!!!!!

Suria November berkata... [Reply to comment]

comelnya isteri uncle ben. heee

Rosmiza Ali berkata... [Reply to comment]

Sesuai! Lelaki pakai pun ok.. Perempuan pakai pun ok.. 1st time tengok wife abg ben.. Cantiknya kulit.. Apa rahsianya? ^_^

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

terpengaruh dgn entri ni & dah angkat 1 RayBan kat situ.... :)

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Cantiklah ray-ban nih. Org yg memakainya pon cantik. Ok...Qhaliff ikut muka mak dia ☺

cikJu'anne berkata... [Reply to comment]

Cantiknya kak zila...baru tau dagu, pp qhaliff n zahra ikut sapa...n qhaliff mmg ikut muka kak zila...

mama 3farhanah berkata... [Reply to comment]

Lawanya wife brader. Patut la anak2 comel. Macam mak diaorg...hehehe

yaya_flanella berkata... [Reply to comment]

hai kak zila! :p

YaNg AyEsHa berkata... [Reply to comment]

patut lah Qhaliff ngan Zahra comel..parents nya kacak dan cantik..betul la, muka Qhaliff ikut wife abg ben..

qaseh dalia berkata... [Reply to comment]

Wiwit kak la ! Hikssss comeiiii ..

amir balqis berkata... [Reply to comment]

Manis orangnya sesuai dgn ben!

baby comel berkata... [Reply to comment]

Okey abg ben. Nak kena ckp kat incik suami ni. Benda2 camni mmg dia suka sgt. Pastu nak yg original je. Melayang berapa byk pun bukan dia kisah. Saya je yg xpernah dan xsuka nak pakai. Rasa mcm gelap je pandangan ni.
Cantik isteri abg ben. Mana la tak tumpah kuah kan. Tu pasai Zahra dgn Qhaliff segak dan comel sgt. Tahniah abg ben

Nini Lavender berkata... [Reply to comment]

Owh Abg long ngn Zara ikut ibu..putih..heheh

permatabiru berkata... [Reply to comment]

Klu ori gitu la harganya.tp klu tiruan kt pdg besar 60++ je..apa2 pun u'r wife cun..berkaca mata tu...hihihi

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

kak zila!!! XD

Pinkbubblegumprincess berkata... [Reply to comment]

singgah nak tengok bini abang ben :)

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

Segak & lawa dengan rayban.

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

salam kak zila...ehhhh... aben tolon sampaikan salam pada kak zila... ^_^... smart ray ban... memang menjadi pilihan dan idaman hati...

Niena Muhammad berkata... [Reply to comment]

Lau abg ben balik kelatan nk beli rayban ori dri us blh ke kbg kerian. Dpn pasar mlm lama@roti perling. Kt c2 mmg betul2 ori n murah.

aTieYusof Family berkata... [Reply to comment]

macam muka Qhaliff.. :)

LittLe Erynn's berkata... [Reply to comment]

@Atikah SismoonMURAHHH????....big No...mahal giler bagi saya yg miskin ini....mcm2 boleh beli dgn byk tuh...

Suet Cheah berkata... [Reply to comment]

Kami di GlassesOnline Malaysia berterima kasih ke atas review Ben ini. Saya seronok membacanya :)

Farra AM berkata... [Reply to comment]

Polarized tak best lah, saya suka yg normal je.. Polarized view jd terang tapi tak natural beauty gitu.. Hehe

Tp tq for this review.. Akan ku terjah glassesonline :-)

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

Waaaa.. Ramai datang terjah ni.. First time jumpa masa kat KB MAll dlu..

Lulu Caldina berkata... [Reply to comment]

laju laju tgk sbb nak tgk isteri en ben.. hehe

akmasakura berkata... [Reply to comment]

Manis la wife abg ben..dtg cni sbb nak tgk wife abg ben je.. Xbce terus scroll down tgk..haha,nte krm slm kan kite dekat dye ye.

antalya berkata... [Reply to comment]

akhirnyaaaa.mmg cantik yur wife.cantik sesangat.subhanallah.
n yes mmg tepat tekaan sy, qhalif ikut muka mak dia.kulit pon sama

Suhaila abd manap berkata... [Reply to comment]

wah a.ben...gambar wife jer ader watermark...takut gambar wife kena cilok ehhh....hahhaha:)

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Cantik jelita isteri En Ben ..Macam muka Qhaliff la hehehe

Aiyang disayang berkata... [Reply to comment]

bagai pinang dibelah dua.... hihi ... mmg lawa ray ban tu

Fuza Musa berkata... [Reply to comment]

Ben pun peminat Oakley dan rayban?
Sama ler dengan Mr Husband saya.
Collector

Rayban Tanduk plak lepas ni dia aim..

*Wife Ben pakai Rayban size apa?
Fuza try size 58 beso gabak!

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Hai Pn. Zila... Cun giler... WOW!

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

Baca entry ni sebab nak tengok mama Qhaliff n Zahra.. ;)

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

makin sweet ur wife dgn ray-ban tu. ;)

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Memang style pakai ray ban tu

rodziah abdullah berkata... [Reply to comment]

Yeah2, at last bknln gak dgn wife ben. Comel cam qhaliff.

amir zahari berkata... [Reply to comment]

Tak pernah pakai spek2 ni.. mahal jugak yek spek ni..

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata... [Reply to comment]

comel sungguh bini abg ben,, aauuummmm

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI