Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 25 September 2014

Kejap jer mereka membesar !

 

Hurmm.. Qhaliff dah mmg macam abang long ! Ari tu Zahra menangis , dia siap jerit kat adik dia ..

“ Shut uppp ..”.

Masa bila dia belajar cakap omputeh ?? Aku dok ajar cakap utara..

“ Hang boleh tolong senyap sat dak ? “

Manakala wife dok ajar cakap Kelate ..

“ Shut up ! “ ..

Oooo… Cakap kelate rupanya ..

Dia dah pandai gi basuh tangan sendiri.. Ari tu , siap tadah tangan baca doa lagi sebelum makan.. Amboi.. cepat benar belajar eh ? Hurmmm…

Seluar dah pandai bukak sendiri.. Pernah dia nak pakai sendiri tapi amik masa setahun untuk pakai kedua dua belah.. Jadi , nanti nanti je la belajar yer.. Daddy dah lambat nak gi makan..

Bab tidur ?? Tak payah paksa .. biar dia main puas puas.. Bila dia ngantuk , dia tidur la sendiri.. Tak susah dah pon bila anak dah mula berdikari ..

Yang ni je haaa.. Amboiii.. Dah pandai ajak main ! Kalau tak layan dia , tengok la dia punya amukan ! Perghh.. jerit kaw kaw punya bingit ! Bila angkat , terus jelir lidah !! Huhhhh..

Zahra nak masuk 5 bulan.. Qhaliff dah nak 2 tahun 6 bulan.. Hurm… Dah boleh adik dah diorang ni .. Heeeee… Gatai daddy..

8 komen :

Asha Lya berkata... [Reply to comment]

Kejap jer dah bsr br tmbh comel

mama amir berkata... [Reply to comment]

sabar dulu abang ben...kasi zahra besar sikit yer...nanti tak terkejar mana qhaliff, mana zahra, mana baby...hihi

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

adik sorang lagi?? woooww.. nak follow .. hikhikhikk

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

tahun depan lagi sorang??? awesome!!!

irrayyan berkata... [Reply to comment]

Amboiii daddy dia tak dan sabaqqq

aswa leyla berkata... [Reply to comment]

hahahaha . garang noh abg long nye

Kathy R'bain berkata... [Reply to comment]

hehehe..kelakar pula baca kisah bro ben dan anak²..

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

kejap je kan masa berlalu. :) seronok nya anak2 memebesar depan mata :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI