Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 24 September 2014

Sony Xperia Z3 atau Sony Alpha a5100 ?

 

Buat masa ni aku guna Sony Xperia Z2 dan Sony Alpha a5000 aku dah lingkup ! Dalam kepala aku hanya dua benda ni je aku nak beli.. Kalau aku beli Z3 , Z2 ni aku bagi kat wife ! Kenapa nak beli Z3 lak ?? Er …. kenapa eh ? Sebab kualiti low light dia .. Ahaaa .. Maklumlah , suka amik gambar di mana mana saja ..

Dah tu , kenapa tak beli Sony Alpha 5100 je ? Kan harga lebih kurang je ? Hurmmm…. banyak sangat gadget nak bawak ! Itu ini nak kena bawak.. Kan nanti jadi macam kamera lama.. Tergolek dok ke lantai ! Terkedu terus aku dan Qhaliff… huuhu ..

Ada banyak perbezaan berbanding dengan yang lama .. Huhuhuh.. Dan dan eh ? Hehehehe.. Selfie pon cun wooo pakai ni … Ni nanti nak masuk Taman Negara , kena pakai kamera mcm ni.. Nak snap pon laju.. Kualiti gambar pon dipertingkatkan dah ..

Hurm.. maka.. nak amik mana satu ni ??? Haih.. pening ! Perlu sbb aku pakai ke sana sini ..

8 komen :

rabiatul adawiyah berkata... [Reply to comment]

Z3 z3 z3 z3 z3. hahaha.

Mikah Lurima berkata... [Reply to comment]

Wahh! Tak sangka abg pro Sony. Susah nak jumpa orang yg pilih Sony sekarang. Sy salah sorang. Btw, kalau priority abg nak amek gambar baik fokus beli kamera je. Tapi kalau fikir senang bawak better beli je Z3 tu. Btw sy still guna Z1 alhamdulillah okey je. Hehe

fatihah fazlin berkata... [Reply to comment]

dua dua je abg ben..kalau tak guna nanti bagi saya je

Faizal Nordin berkata... [Reply to comment]

Z3

alyaa aidee berkata... [Reply to comment]

Z3!! :)

zarulfarhana berkata... [Reply to comment]

Minat jgk Sony.. Tapi xmampu lagi.. Tggu kerja dulu LA... Sony camera cun

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Ikut kata hati...hehehe...Selamat memilih ☺

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

haha beli je abg ben >.<

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI