Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 3 Oktober 2014

Bila subsidi petrol dikurangkan ..

 

20 sen jer pon ! Skit kan ? Ok la.. aku malas nak komplen apa apa .. Redha jer la .. Apa apa pon , kita cerita kat ‘sana’. Tengok meter kata dashboard kereta makin menjunam sejak semalam . Nak isi semalam , ramai dah pakat beratur kat stesen minyak. Dapat jimat RM10 pon jadi laa.. sapa nak bagi kan ? Tapi aku tak sampai hati nak anak anak aku tunggu dalam kereta lama lama.. Isi hari ni je la. Tak banyak beza pon .. Pujuk hati aku..

Dan tadi , gi isi minyak.. Aku tunggu punya la lama nak penuh ! Biasanya kejap je penuh.. Bila tengok meter .. Tu dia !!!

Biasanya aku isi RM50 je dah cukup atau nak penuh terus dalam RM65 la lebih kurang.. dari takat bawah tu.. Tapi kali ni ??? Hurmmm..

Nampak gaya , wife kena kurangkan dah balik waktu tengahari untuk susukan Zahra dan Qhaliff. Hurm.. Nasib baik aku dah kurangkan ‘trip’ ke rumah orang tua aku nun di Cheras tu.. Kalau tak ? Dua hari sekali , tangki penuh ! Berpeluh dahi weh ! Huhuh..

Syukur pada Allah .. Tu je la mampu aku lafazkan.. Alhamdulillah…

3 komen :

Aishah Ahmad berkata... [Reply to comment]

Minyak naik tp kehidupan ttp mesti diteruskan seperti biasa.mgkn kene cut cost kt bahagin lain.nk cut bajet minyak mmg susah le..

Huda Mazan berkata... [Reply to comment]

Pandai ayat psikologi kerajaan. Tak kata harga minyak naik tapi kata subsidi dikurangkan =)

Cat Women berkata... [Reply to comment]

kena telan walaupun ......

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI