Bila subsidi petrol dikurangkan ..

 

20 sen jer pon ! Skit kan ? Ok la.. aku malas nak komplen apa apa .. Redha jer la .. Apa apa pon , kita cerita kat ‘sana’. Tengok meter kata dashboard kereta makin menjunam sejak semalam . Nak isi semalam , ramai dah pakat beratur kat stesen minyak. Dapat jimat RM10 pon jadi laa.. sapa nak bagi kan ? Tapi aku tak sampai hati nak anak anak aku tunggu dalam kereta lama lama.. Isi hari ni je la. Tak banyak beza pon .. Pujuk hati aku..

Dan tadi , gi isi minyak.. Aku tunggu punya la lama nak penuh ! Biasanya kejap je penuh.. Bila tengok meter .. Tu dia !!!

Biasanya aku isi RM50 je dah cukup atau nak penuh terus dalam RM65 la lebih kurang.. dari takat bawah tu.. Tapi kali ni ??? Hurmmm..

Nampak gaya , wife kena kurangkan dah balik waktu tengahari untuk susukan Zahra dan Qhaliff. Hurm.. Nasib baik aku dah kurangkan ‘trip’ ke rumah orang tua aku nun di Cheras tu.. Kalau tak ? Dua hari sekali , tangki penuh ! Berpeluh dahi weh ! Huhuh..

Syukur pada Allah .. Tu je la mampu aku lafazkan.. Alhamdulillah…

3 ulasan:

  1. Minyak naik tp kehidupan ttp mesti diteruskan seperti biasa.mgkn kene cut cost kt bahagin lain.nk cut bajet minyak mmg susah le..

    BalasPadam
  2. Pandai ayat psikologi kerajaan. Tak kata harga minyak naik tapi kata subsidi dikurangkan =)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009