Dari Anjing ke ‘ Ale Uto ‘ !

 

Isu anjing dah ramai ulama bagi penjelasan.. Harap sedia maklum ! Tak yah la memandai mandai kalau ilmu baru sekangkang kera.. Kan ? Dapatkan pencerahan dari pihak yang berwajib atau yang lebih bijaksana.

Dan semalam , aku tonton video seorang budak perempuan dok sungguh la gunakan perkataan ‘ Ale Uto’. Pastu ada la pulak perempuan dok promote baju ‘ Ale Uto’ ! Haihhhh..

Kawan , kalau aku sebut depan mak aku perkataan tu , pipi aku akan disinggahi penampar yang akan meninggalkan kesan 5 batang jarinya !! Itu makian kawan … Bukan kata kata pujian meminta ciuman di pipi !

Menariknya , ada yang kata ‘ Ale Uto’ tu , I LOVE U TOO .. Adoiyaiiii ! Mudah benar la kena bohong dengan manusia yang kaki ‘persenda’ orang lain ! Haihhh ..

Nasihat aku la kan.. Follow la page page yang memberi manfaat.. Kalau nak tersenyum , ketawa di kala stress tu .. baca sesuatu yang lebih memberi ketenangan di jiwa ! Bukan sesuatu yang boleh mengharu birukan minda ..

2 ulasan:

  1. biasalah..kadang-kadang yang dah tau die pergi cakap lagi

    BalasPadam
  2. tapi skali pandang memang i love u too... a-le-u-too.... hahhahaha, aku selalu kena maki "ale uto" dengan opah aku time kekecik dulu bambeng.... so takde laa ghairah sangat nak cakap bende tu...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009