Guna otak sikit boleh ?

 

 

Tak perlu jadi perwira papan kekunci bila komen di status orang lain atau up status di TimeLine sendiri. Walaupun benarlah dosa tu kita tanggung sendiri tapi dosa kita dengan orang tu ?

Komen , guna akal dan logik. Pikir masak masak sebelum nak komen ! Atau bila nak up status tu , cuba pandang diri sendiri.. Status kita tu mencerminkan perangai kita yang sebenar..

Bawak bawak bersabar dan guna akal.. Istighfar selagi mampu.. Bukan apa.. kadang kadang kita rasa kita jaguh di medan dunia maya ni ..tapi hati manusia ni , sapa yang tahu kan ? Terjumpa kat luar.. Haaa… Kita tak perasan tapi perangkap tak pernah lupakan mangsanya !

Ini berlaku di negara kita.. Dulu kita selalu baca kejadian gini di negara orang .. tapi sekarang ? Hurmm..

4 ulasan:

PeringatanIni adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.