Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 31 Oktober 2014

Hantar Zahra ke rumah pengasuh !

 

Penattt ! Ingat jaga baby ni senang ke ? Lebih lagi aku tak leh nak menyusu dan dia lak tak nak menyusu dari botol susu.. Guna straw je dia ok !

Bila dia tak nak minum susu , dia kelaparan .. Bila kelaparan , dia menangis kaw kaw bunyinya ! Serius , memang bingit telinga. Mampu mendatangkan tekanan perasaan sejam lamanya ! Huhuh..

Bayangkan jika aku hantar dia ke rumah pengasuh.. Apakah nasibnya ? Menonton nasib anak anak kecik yang semakin kerap di dera di rumah pengasuh , membuatkan aku tak perlu fikir panjang untuk meneruskan hajat tu !

Oh ya.. aku memang takkan hantar diorang ke rumah pengasuh ! Hurmmm.. Takkan.. aku jaga sendiri !! Tekanan pon tekanan la.. kena ‘enjoy’ dengan tekanan tu..

Yang mendera budak budak ni.. harap korang akan rasa semula camana didera satu hari nanti !

6 komen :

Fatihah Fazlin berkata... [Reply to comment]

Jangan hantar abg ben. Selagi boleh jaga kita jaga sendiri.

Macam2 kes sekarang ni. Kesian kat budak..

zarulfarhana berkata... [Reply to comment]

lebih baik kita jaga sendri... sepanjang masa dia depan mata kita,mmbesar depan kita...

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

tak boleh angkat dengan kes ni, aku yang takde anak ni pun terasa sebak tau tengok baby kena cenggitu...

kalau aku ada anak memang pengasuh is no laa jawabnya...

mas saari berkata... [Reply to comment]

untung boleh jaga sendiri.. rezeki tu!

saya pun nak jaga anak2 sendiri tapi apakan daya, saya kena bekerja utk bantu suami.. hanya doa hari2 moga anak selamat.. dan alhamdulillah tiga2 anak saya dpt pengasuh yang baik.. syukur sangat, mungkin balasan Allah kepada saya yang penat bekerja mencari rezeki utk anak2..

Anil Wanina berkata... [Reply to comment]

uish.. baru la nak kata jgn antar.. kalau bole jaga sndiri.. better jaga sndiri..

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Jgn dera ank tau.. hehehe..tekanan tu biasa la kan ..kena byk sabar

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI