Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 27 Oktober 2014

Huawei Honor 6 atau Sony Xperia Z3 ?

 

Mana aci ! Sony Xperia kelas lain.. Honor 6 kelas lain !!! Haishhh.. Perbandingan yang tak betul ni .. kan ? Hehehehe.. kan kan ? Hurmm.. Aku tauuu .. rileks ..

Terus terang promosi yang dasyat giler di Facebook membuatkan ramai tergoda dan terpengaruh untuk membeli Honor 6. Aku salah seorang dari mereka ! Nasib baik la duit perlu digunakan ke arah yang lebih penting .. Kalau tak ???

Tapi aku lom tentu akan membelinya kalau ada duit lebih ! Kalau ada duit lebih laa.. hehehehe .. Kenapa ?

Huawei Honor 6

Tak dinafikan ada banyak kelebihan Honor 6 berbanding telefon pintar dalam kelasnya tetapi bagi aku yang memerlukan sesuatu yang ‘pantas’ dan ‘berkualiti’ pastinya telefon ni bukan plihan aku..

Aku belum pegang dan  try lagi telefon ni tetapi dari beberapa video review yang aku tonton di Youtube , aku dapati kualiti kameranya tidak mencapai tahap yang aku inginkan !

Kalau untuk kaki game , sesuai la Honor 6 ni.. Tapi untuk aku yang bukan kaki game ni , aku memilih Sony Xperia Z3. Antara sebab lain , boleh masuk air la kan .. hehehe.. Kualiti gambar low light juga memainkan peranan penting memandangkan aku dah malas nak usung kamera dslr ke hulu ke hilir .. Hurmm ..

A premium smartphone

Alang alang nak memakai.. baik simpan duit dan beli sesuatu yang benar benar puashati ! Pastu , tunggu 2-3 tahun lak baru beli baru.. kan ? Heeee..

7 komen :

aLyNnZ berkata... [Reply to comment]

mcmane kalau sony z3 vs note 4?

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

I is pilih sony experia z3

Allene berkata... [Reply to comment]

sony gambar mmg the best...

kifli bakeri berkata... [Reply to comment]

saya rasa Sony lagi best sebab visual dia superb..beli sony je bro...

mama amir berkata... [Reply to comment]

pilih Sony...sebab bukan jenis kaki game....^_^

Anisah rahim berkata... [Reply to comment]

Vivo x play 3s pun cun..totally awesome!

mrs kayrul berkata... [Reply to comment]

memang dah lama aim sony xperia z3...kena kumpul duit lagi nie....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI