Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 28 Oktober 2014

Kereta ku dipecah masuk ?

 

Ahaa.. Aku ingat cerita aku tu dah tamat tapi rupanya tergantung ! Seingat aku , aku terberenti sebab mata tak boleh nak bukak dah semalam. Aku terus tekan noktah dan publish ! Apa yang berlaku selepas tu aku tak sedar.. Aku kembali terjaga dari tidur selepas Qhaliff tunjukkan Sony Xperia Z2 aku yang dah tercabut cover !

“ Daddy.. oshakkk… ( rosak ) “.

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhh !! Terus terbeliak mata aku ! Mana tak rosaknya.. dia yang cabut ! Adehh.. Qhaliff ni kalau tau kat mana dia boleh kerjakan sesuatu barang tu, dia akan kerjakan hingga dia puashati ! Setakat ni , banyak dah dia berjaya kerjakan.. Antaranya cover tab , earphone samsung aku .. dah hilang getah dia ! Dan beberapa barang lagi yang aku tak nak ingat kenangan terindah bersamanya.

Oh ya.. pasal kereta aku tu.. Erh , cerita awalnya di entri Bila nyaris kehilangan kereta ! ni. Hurmm.. Sambung eh ? Aku kembali ke kereta dengan harapan takda apa yang berlaku pada kereta aku tu.. Tak larat nak keluar duit dah untuk perbaiki.. Hurmm..

Sesampainya di situ bersama Qhaliff.. wife ada kat Kenny Rogers. Menapau makanan untuk Qhalff.. Hurmm.. Ok , sambung.. sampai je situ , aku terus check pintu belakang.. Boleh dibukak ! Hurmmm..

Nampaknya , kereta tak dikunci . Aku check kat pintu driver.. kunci masih berada di tempat asalnya ! Tak berganjak pun.. Haihh.. Ini bermakna , aku tak amik kunci dan kunci kereta pon ! Hurmmm.. Ni juga bermakna kecuaian kali kedua .. Kali pertama , aku hilang terus beg sandang yang berisi laptop dan kamera aku .. Huhuh..

Nasib baik tak hilang apa apa kali ni.. Masih ada rezeki kami .. Alhamdulillah.. Salah sapa ? Sapa sapa tak penting .. lain kali dua dua kena beringat !

6 komen :

NurHafiza Fadzil berkata... [Reply to comment]

spek itam ada la kiranya yee....

bikin saspen je abg ben ni..hahaha

tertanya2 gak...

nasib ade sambungan.

terjawab sudahh...hehehe

Farah Rahim berkata... [Reply to comment]

Laaa... mimpi ke. Ishh!

At-Tarmizi berkata... [Reply to comment]

Berhati-hati zaman sekarang ni..makin bahaya

http://seronoknyermelukis.blogspot.com

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

ish2... masih rezeki.kalo x, nangis x blagu huhu

Dayana Bahar berkata... [Reply to comment]

Kecut perut weh....

Senandung Hatiku berkata... [Reply to comment]

Pernah terjadi kpd saya tp dlm parking rumah..kali pertama tertinggal kunci kereta tergantung elok kat tmpt suis..urut dada..kali kedua, nk pengsan bila tengok dlm kereta berserakan syilling dn spek itam semua hilang..bila lupa nk kunci kereta..pun kat parking rumah..lps tu dh serik!!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI