Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 9 Oktober 2014

Kesan kenaikkan petrol 20 sen ?

 

Gulp.. keciknya cili ?? Sebelum ni , cili cili dia semua besar besar belaka ! Apakah disebabkan kenaikkan harga cili maka ?? Er , cili naik gak ke ?? Hurmmm ..

Atau cili besar dah abis ? Maka dia bagi saki baki cili yang ada ni ? Hurmm… Hurmm.. Aku bukanlah berkira sangat soal makan ni tapi aku bayar harga yang sama. Takde pon diberi diskaun mahupun kompaun ! Maka selayaknya aku patut diberi sama seperti selalunya ! Kannn ??

Hari tu aku gi tapau KFC. Teringin nak makan ayam.. Amik la 2 set hidangan dinner.. Bila sampai jer rumah , wife bukak.. tengok ayam yang diberikan kecik kecik belaka ! Huk alohhhhh .. Bukan satu lagi kotak , size ayam besar dan ada extra ! Pastinya extra ni adalah untuk ganti yang ayam bersize kecik tu.. kan ? Terus wife tenang..

Sepatutnya , dalam kes gini .. maklumkanlah pada pelanggan samada cili abis , atau size besar takde hari ni.. Atau paling tidak pon , letak la dua batang cili … kan ?

Hurm.. aku tulis ni untuk peringatan rakan rakan yang meniaga makan.. Ada yang bagus. Tak kisah bab untung rugi.. Asal pelanggan puashati , dah. Macam aku selalu makan mee udang Kak D’Laila di Nilai.. sememangnya dia utamakan kepuasan pelanggan ! Bila pelanggan puas , dia akan ‘kecoh’ pada kawan kawan dia .. Apa salahnya untung skit ari ni , hari depan lagi banyak.. kan ?

2 komen :

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

betul tu kbnykkan peniaga hnya nk untung je..yg paling tak best bila mknan semalam dpanaskan cmpur dgn mknan arini..pastu dpt lauk basi..mudah-mudahan dpt petunjuk la si peniaga tu

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

macam mak aku laa, walaupun harga barang mahal, dia tetap charge macam biasa kalau ada orang order makan kat dia.... hihi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI