Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 16 Oktober 2014

Khasiatnya tidak perkatakan lagi, itulah MADU KELULUT

 

DSCN2707

Rasanya masam-masam manis. Ya, MASAM-MASAM MANIS. Tidak seperti madu lebah biasa yang mempunyai rasa manis. Itu lah kelainan rasa madu kelulut. Malah lebah kelulut juga tidak berbisa/bersengat seperti lebah biasa malah saiznya juga lebih kecil. Tak caya anda boleh ke page De Imans Enterprise-Madu Kelulut.

Perasan tak kini banyak pokok buah-buah yang berbuah tidak mengikut musim dan stok sentiasa ada, antara sebab utama adalah kerana lebah kelulut. Kelulut pada mulanya diternak bagi tujuan pendebungaan oleh MARDI. Tapi setelah kajian dan pemerhatian dilakukan, pihak MARDI mendapati kelulut mampu menghasilkan madu yang sama banyak seperti madu lebah malah khasiatnya dikatakan lebih tinggi berbanding madu lebah biasa. Jangan terkejut jika harganya pada masa kini pernah mencecah RM500 sekilogram!

Betul ke madu kelulut ni khasiatnya cukup tinggi?

DSCN2660 DSCN2647

Satu kajian telah dilakukan di bawah pengawasan Prof. Madya. Siti Amrah Sulaiman dari USM menunjukkan penggunaan madu kelulut boleh menurunkan paras glukos pesakit diabetes selain berkesan untuk mencegah kanser dan gout. So, kalau ada mak ayah, sedara-mara atau kenalan cadangkanlah untuk mencuba madu kelulut. Mungkin tidak sembuh sepenuhnya tapi atleast dapat mengawal.

Antara khasiat lain madu kelulut adalah :

· Baik untuk batuk

· Lelah dan semput

· Darah tinggi

· Sakitsakit sendi

· Meningkatkan metabolisme badan (nak kurus secara semulajadi)

· Menambahkan tenaga batin (tapi kenalah amalkan selalu)

· Menjaga kecantikan (Sebab lebah mengutip debunga yang terbaik)

· Menguatkan wanita yang baru bersalin

· Merawati pelbagai penyakit dan kecederaan dalaman.

Cukup banyak khasiat madu kelulut ni kan! Jika inginkan rawatan alternative selain ubat-ubatan moden apa salahnya kita kembali kepada makanan Sunnah. Adakah itu lebih baik. Tapi kenalah amalkan selalu, janganlah baru makan sesudu dua dah nak harapkan keputusan yang menakjubkan.

DSCN2729

Berminat nak dapatkan madu kelulut original? Jom ke page De Imans Enterprise – Madu Kelulut. Dengarnya 13 orang yang terawal membeli madu kelulut akan menerima diskaun 10%. Ini menikmati diskaun ini anda perlu PM page De Imans Enterprise – Madu Kelulut dengan kata laluan “Saya nak diskaun sbb saya follower Ben Ashaari“ atau whatsapp di talian 012-9552183 dengan kata laluan yang sama.

Berat Madu : 150 gram – RM 45

200 gram – RM 65

300 gram – RM 85

Harga tersebut adalah termasuk KOS PENGHANTARAN dan SEBELUM diskaun 10%.

Apa tunggu lagi segera dapatkan madu kelulut keluaran De Imans Enterprise kerana harga ini adalah special untuk pembaca blog Ben Ashaari.

Hidup kini lebih sihat dan bertenaga!

LINK UNTUK RUJUKAN PIHAK ANDA :

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0520&sec=Timur&pg=wt_01.htm#ixzz3CDR9frV3

http://www.hmetro.com.my/articles/MARDIkumpul30spesieskelulut/Article

http://www.lebahkelulut.com/blog/

6 komen :

bestie sheteen berkata... [Reply to comment]

best3! saya dah pernah try :)

At-Tarmizi berkata... [Reply to comment]

pemakanan sunnah ni =)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com

Ratu Nutrisi berkata... [Reply to comment]

Takut nak beli madu sekarang ni sebab tak tahu mana ori mana palsu.. penjual mesti claimed ori je. ni dah ada madu kelulut boleh la cari...

aeinna Musa berkata... [Reply to comment]

alhmdulillah..jom amal makanan sunnah..tak mampu buat semua jangan tinggal semua;)


http://aeinnamusa.blogspot.com/

aeinna Musa berkata... [Reply to comment]

alhmdulillah ..yang baik kita teruskan dan amalkan serta ajak orang lain beramal sekali..

jom hari2 kita makan makanan sunnah. tak mampu buat semua jangan tinggal semua

http://aeinnamusa.blogspot.com/

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Tak pernah cuba lagi madu kelulut nie...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI