Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 13 Oktober 2014

Rutin selepas bangun tidur !

 

Lepas dua dua mandi.. Layan youtube kat tv n tab sat.. Pastu , Zahra akan tidur dulu.. sekurang-kurangnya hingga jam 11 atau 12 tengahari…

Dan Qhaliff akan  tidur sendiri , jam 3-4 petang ! Paksa tidur pon tak guna gak .. meraung nanti dia ..

Dalam usia gini , tak susah dah nak jaga Zahra berbanding masa usia 2-3 bulan ari tu.. Atau lepas abis pantang.. Kena sabar skit masa tu.. Penting part tu.. leh dapat tekanan jiwa kalau tak sabar ..

Kalau kena baby yang tak banyak karenah , mmg best ! Kalau dapat yang banyak karenah.. cam asyik nak berkepit jer, mmg leh pengsan pengasuh.. Yelah , asyik suh dukung jer.. letak jer , nangis ! Perghhh …

Aku bgtau wife.. kalau aku nak jadi pengasuh , aku akan mintak RM1K seorang sebabnya , aku akan tumpu pada anak dia dari jam 9-5 petang ! Aku tak leh nak biar dia seorang seorang je dan aku buat kerja lain ! Hurmm..

Takde orang nak punya ? Memang laa … aku pon tak nak.. tu kalau orang dah memaksa aku laa.. Dan aku bgtau wife , untunglah dia  , aku nak jaga dua dua anak aku tu.. huhu .. Yelah , aku pun untung gak sebab dia nak kerja bantu aku.. kan ?

3 komen :

mama'snia berkata... [Reply to comment]

1k en ben..huhuhu
rm350 pun ada mata dah tebuntang minta kurang..larikkk

At-Tarmizi berkata... [Reply to comment]

uish..sabau jer lah.. =)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

zafairMAS_shakleeSITE berkata... [Reply to comment]

1k sangat bebaloi tok jaga bb yang asyik nak berkepit sajaaa... memang tak leh nak buat ape kalo die bangun.. nak ngadap die aje lah jawabnye... better jaga sendiri lagi puas hati.. tambah pahala :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI