Tukar syif jaga anak !

 

image

Aku punya syif , 7 pagi hingga 6 petang.. Bila wife balik , aku terus cari tilam ! Aku tak leh lawan mata dah.. nak kena lelap dalam sejam gitu..

Wife uruskan Qhaliff dan Zahra seperti mandi dan makan.. Menariknya , dia boleh buat kerja sambil layan tv ! Aku lak , tak boleh.. tv kena tutup ! Kalau bukak pon , confirm cerita Ultraman ! Hurmmm ..

Dalam kul 11 malam , wife akan tidurkan Zahra.. Dalam erti kata lain , dia pun akan ikut tidur. Dan Qhaliff , masih belajar jurus jurus Ultraman . Aku rasa dah mungkin masuk ke peringkat pertengahan. Tak lama lagi dah leh tamat pengajian. Pastu leh la bertukar jadi Ultraman ! Dan baru baru ni , aku nampak dia ‘membelasah’ adiknya ! Adiknya cuma mampu ketawa jer.. Amboiiii …

Bila Zahra dan wife tidur.. tinggallah aku berdua.. Apakah akan terjadi bila tinggal aku berdua ? Sila rujuk entri ini , Sudah jadi tabiat ? 

Heee.. kan ? Esoknya , nak gi Tan Chong Motor. Settlekan cermin kereta aku yang pecah tu.. Yang mana ? Rujuk entri Kelebihan bila hantar kereta ke pusat servis ni lak ! Heeee..

13 ulasan:

  1. Jurus otromen tu yg best sekali tu... ayahnya kena belajar jurus raksasa jugak

    BalasPadam
  2. Jurus ultraman...hahhaha....terror tul qhaliff..

    BalasPadam
  3. hahhaha Ultraman comey sangat si Qalif nih ...

    BalasPadam
  4. akak personally suka tengok orang lelaki mengasuh anak...nampak macam simple ja cara mereka...mak2 ni mcm particular sikit...betoi dak?

    BalasPadam
  5. comellah Qhaliff dan Zahra tu..semoga mereka ceria dan sihat selalu

    BalasPadam
  6. Assalam abg ben,
    Qhaliff terjebak dengan otoman
    Sha memang larang KERAS unsur2 otoman di bawa masok rumah he3
    upin ipin ja boleh
    boleh cenggitu???he3
    So Fayyadh memang tak pernah kenai otoman
    SELAMAT he3

    BalasPadam
  7. hee nnti bawa ghaliff g pavi tau skrg tgh ada ultraman kat tokyo street.. :p

    BalasPadam
  8. Macam ni lah bila bapa jaga anak . hehe

    BalasPadam
  9. Wah kemain lagi jurus2 Ultraman yang Qhaliff menuntut tu yer ;)

    BalasPadam
  10. Terbaik... Dh blh jadi ultraman.. Dia ingat zahra raksasa ek.. Hehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009