Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 29 Oktober 2014

Tukar syif jaga anak !

 

image

Aku punya syif , 7 pagi hingga 6 petang.. Bila wife balik , aku terus cari tilam ! Aku tak leh lawan mata dah.. nak kena lelap dalam sejam gitu..

Wife uruskan Qhaliff dan Zahra seperti mandi dan makan.. Menariknya , dia boleh buat kerja sambil layan tv ! Aku lak , tak boleh.. tv kena tutup ! Kalau bukak pon , confirm cerita Ultraman ! Hurmmm ..

Dalam kul 11 malam , wife akan tidurkan Zahra.. Dalam erti kata lain , dia pun akan ikut tidur. Dan Qhaliff , masih belajar jurus jurus Ultraman . Aku rasa dah mungkin masuk ke peringkat pertengahan. Tak lama lagi dah leh tamat pengajian. Pastu leh la bertukar jadi Ultraman ! Dan baru baru ni , aku nampak dia ‘membelasah’ adiknya ! Adiknya cuma mampu ketawa jer.. Amboiiii …

Bila Zahra dan wife tidur.. tinggallah aku berdua.. Apakah akan terjadi bila tinggal aku berdua ? Sila rujuk entri ini , Sudah jadi tabiat ? 

Heee.. kan ? Esoknya , nak gi Tan Chong Motor. Settlekan cermin kereta aku yang pecah tu.. Yang mana ? Rujuk entri Kelebihan bila hantar kereta ke pusat servis ni lak ! Heeee..

13 komen :

Dayana Bahar berkata... [Reply to comment]

Jurus otromen tu yg best sekali tu... ayahnya kena belajar jurus raksasa jugak

CXopportunities berkata... [Reply to comment]

hahaha otomen taro.

Syasya Harun berkata... [Reply to comment]

Jurus ultraman...hahhaha....terror tul qhaliff..

Miss Moon berkata... [Reply to comment]

hahhaha Ultraman comey sangat si Qalif nih ...

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Qhalif leh jd bodyguard hehe

ieda abdullah berkata... [Reply to comment]

akak personally suka tengok orang lelaki mengasuh anak...nampak macam simple ja cara mereka...mak2 ni mcm particular sikit...betoi dak?

Faizal Dahan berkata... [Reply to comment]

comellah Qhaliff dan Zahra tu..semoga mereka ceria dan sihat selalu

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH berkata... [Reply to comment]

Assalam abg ben,
Qhaliff terjebak dengan otoman
Sha memang larang KERAS unsur2 otoman di bawa masok rumah he3
upin ipin ja boleh
boleh cenggitu???he3
So Fayyadh memang tak pernah kenai otoman
SELAMAT he3

amiey lee berkata... [Reply to comment]

hee nnti bawa ghaliff g pavi tau skrg tgh ada ultraman kat tokyo street.. :p

Auntie Kemai berkata... [Reply to comment]

Macam ni lah bila bapa jaga anak . hehe

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Wah kemain lagi jurus2 Ultraman yang Qhaliff menuntut tu yer ;)

Liyana berkata... [Reply to comment]

Ultraman gebu ni hihi

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

Terbaik... Dh blh jadi ultraman.. Dia ingat zahra raksasa ek.. Hehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI