Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 10 November 2014

Akhirnya , Zahra abiskan susu botolnya !

 

Waaahh… Alhamdulillah ! Mak mertua aku yang jumpa botol ni.. Botol ni dijual di kedai runcit biasa je pon .. Puting dia lembut jer ! Memang Zahra gigit puting ni masa nak hisap botol susu yang aku bagi ni.. Tapi awas ! Tak boleh bagi ketika baby baring yer ! Kena pantau sehingga dia abis hisap !! Jangan sesekali biarkan sebab air dia keluar jer .. Tak seperti puting jenama yang mahal yer ..

Abaikan bulu kaki tu yer .. Fokuskan anak mata anda pada botol susu tu.. Ahaaa.. Aku kena bagi gak sebab dia kesian kat dia .. Selagi dia tak minum susu , dia akan kerap terjaga dari tidur. Hurmm.. Bila dah minum abis , barulah lena tidurnyaaa …

Aku dah try mcm mcm botol dan puting susu.. Akhirnya , yang ni gak dia nak ..

14 komen :

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Puting Dr baby ek... Yg itu saja membantu sumaiyyah dulu

Allene berkata... [Reply to comment]

dia nak botol murah2 je tu...

Ahlam Miera Amirul Shafie berkata... [Reply to comment]

gud job zahra.. hehehe moga membesar bagai juara... klu xsebut sal kaki sy xprasan pn bila sebut erkk.. trtengok... hahahah

acik watie berkata... [Reply to comment]

Puting doktor bayi ni memang lembut. Rasa nak kunyah-kunyah je

Fyna Ahmad berkata... [Reply to comment]

botol yang murah juga jadi pilihan zahra ye abg ben?

Haslinda Hassan Ali berkata... [Reply to comment]

ala tertgk sudah hihi

azimah mohd zainuddin berkata... [Reply to comment]

perut zara kenyang memang lenalah tidur

http://www.lovehutladyvitamin.com

YaNg AyEsHa berkata... [Reply to comment]

tapi dah dapat gigi nanti, puting ni paling senang koyak..macam saya dulu, habis semua puting botol susu koyak sbb suka menggigit..harap2 zahra x main gigit2 ni..bankrap daddy nak beli puting botol susu nanti :-)

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

kenyang zahra..hehee..uit bulu kaki..

amiey lee berkata... [Reply to comment]

kita memang pakai puting ni .. rm9.90 dapat 3..leh beli kat farmasi biasa...

memang ok sagttt.. tapi betul sebab puting dia jenis bulat bukan Y cut so dia ngalir ajaaa..kena jaga betul2

Chubby Hanna berkata... [Reply to comment]

Anak sy pun pakai bang.. Tp mcm mne pun kalau dgn sy xnk dia minum susu pakai botol.. Dgn org lain je nak.. Huhu

Wenwink Kidu.Duki berkata... [Reply to comment]

Omo.... xperasan.pun kaki tu hihi....

Klu sy kerja mngkin di cari juga.... sbb ank ponx minum susu pam... nk direct... mngkin puting keras kot. Hihi.... tp x keja so direct je la .. :p

CintaHati Lina berkata... [Reply to comment]

Terbaik... bestlah zahra..ayah dia bg dia ni... ni anak saya 8m dah still tk nk juga pelbagai puting dah cuba....

Syukur..lega jg hti ibu zahra kan2....

Miela Asmila berkata... [Reply to comment]

Tak perasan pun kaki tu..bila srbuk baru tetengok..huhu...
Mahal murah bukan ukuran bagi baby janji dia rasa selesa..ok le

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI