Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 16 November 2014

Asam Pedas , Asam Tempoyak dan Masak Lemak Cili Api D’Laila !

 

Lokasi , D’Laila Sup Power ! Hahahah .. Seperti biasa , kalau aku teringin nak makan sedap sedap belaka .. maka destinasi aku pastinya ke MMA SANTAI CORNER , Nilai ! Memang feveret sungguh sejak kebelakangan ni.. Sejak kali pertama makan mee udang Kak Laila, aku payah nak dapat mee udang sesedap gini dah dengan harga yang berpatutan !!!

 

Tak semestinya ada udang galah jer.. Ada pilihan lain seperti ketam dan kupang.. Boleh jer campur ! Harga mampu bayar laaa.. Kak Laila bukan jenis nak kaya ari ni . Lambat kaya pon tak pe asalkan pelanggan puashati ! Tak puashati , leh bagitau dia. Dia ada kat dapur tuuu..

 

Yang menariknya , semua bahannya adalah segar dari ladang ! Fresh punya udang.. ketam dan kupang ! Boleh terasa laaa manisnya udang tuuu ..

Sekarang ada menu baru .. menu yang menjilat jari , berpeluh di dahi ! Hahahaha .. Serius berpeluh tapi tak nak berhenti makan ! Hahahah..

Asam pedas , Asam Tempoyak dan Masak Lemak Cili Api ! Huhuhuh… Yummmyy… Aku rasa satu satu.. Walhal depan aku tu mee udang tapi nak kacau gak wife punya pilihan ! Hahahaha

Aku abiskan mee udang aku pastu kacau wife punya lak.. Boroi pon boroi laaa .. Rugi tolak nikmat dunia ni .. hahaha .. Sedap !! Wife tak kasi aku abiskan . Dia nak tapau bawak balik ! Nak makan esok lakkk katanya ! Huhuh..

Tapau jugak akhirnya.. Tersenyum kepuasan aku. Wife sendiri kata sedap ! Tak leh nak nafikan dah laaa.. memang sedap ..

Ramai tanya camana nak ke sini ? Gunakan waze je kawan.. Tak yah pening kepala ! Search MMA SANTAI CORNER ! D’Laila Sup Power ni bukanlah sebuah restoran tapi di dalam food court gitu ! Betul betul sebelah Seng Heng jer.. Haaa .. atau depan Court Mammoth . Berdepan depan bulatan di jalan besar ..

Kalau nak datang dengan jumlah yang besar , aku nasihatkan sila booking table dulu ! Haaaaa… Kang berdiri lakkk .. Lama tunggu jadi tekanan ! Maka sila call , whatsapp atau contact je di FB ..

Whatsapp : 017 225 3337

Waktu beroperasi : 6 petang – 12 malam.

Facebook : https://www.facebook.com/dlaila.suppower

Selamat Menjamu Selera !!  Terima kasih kak Laila..

4 komen :

Kucing Hitam berkata... [Reply to comment]

yummmm sedap nyer

izzeyda berkata... [Reply to comment]

Sedapnya tengok.. tengok dari rupa pun dah tau pedas..

Papaglamz berkata... [Reply to comment]

Waow... Tang udang yang 4 ekor tu mengiurkan Papaglamz. Hahaha.. Thankz for sharing..

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

aduh... jauhnya untuk orang takde transport macam aku :( terliur tau :(

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI