Bila bertiga di bilik hotel !

 

Wife dah gi Unisza.. Ada kerja dia nak uruskan di sana. Aku , tinggal berdua dengan anak di bilik. Awal pagi tadi , dah pakat pakat turun breakfast di bawah.. Boleh tahan gak makanan dia . Bersih , selesa dan kemas !

Lepas makan , naik atas.. Wife terus gerak gi ke destinasi dia .. Aku , siapkan dua dua .. Mandikan Zahra dan Qhaliff. Pastu , tidurkan Zahra balik.. Persoalannya , camana nak tidurkan dia ?? Buaian takde .. hurmm..

Sebenarnya , aku dah fikirkan alternatif nak tidurkan dia.. Dia ni asal ‘goyang ‘ je , mesti lena.. Atau letak atas tilam pon dia akan tidur. Masalahnya ialah Qhaliff ! Dia akan buat bising. Lompat sana sini pastu dok main dengan Talking Tom dia tu.. Confirm terjaga punya ..

Penyelesaiannya ? Jeng jeng jeng ..

Car seat mudah alih ni.. Yang ni boleh dijadikan rocker sekali ! Hahahah.. Leh buai buai gituuu… Letak dia dalam tu , tak sampai 5 minit .. Selamatt.. lena terus !

Abang dia ?

Untuk pengetahuan , dalam tab tu takde game .. banyak education dan Talking Tom yang baru download jer .. Bila boring , baru dia bukak youtube.. Tu pun tunggu aku share internet aku.. hehee..

Awal pagi , aku takde masalah.. Biasanya petang baru laaa masalah timbul. Memasing dah pakat boring dalam bilik.. Nasib baik wife kata kerja dia kat sana tak lama.. Katanya laaaaaaaa .. Harapnya gitu ler .. huhu ..

Kalau lama ?? Hurmm..

12 ulasan:

  1. abang ben kt tganu ke? kat mne ye... huhu tringin nak jumpa qhalif dan zahra...:D

    BalasPadam
  2. memang sepatutnye kita galakkan bnda baik untik anak2 :)

    BalasPadam
  3. comel sungguh la mereka berdua ni..
    abam ben,pinjam seminggu qhalif..kikiki
    btw qhalif dah mcm pelakon korea dh :)

    BalasPadam
  4. So sweet Zahra, nak juga dia duk dalam car seat tu, kalau anak saya confrim melompat keluar...haha

    BalasPadam
  5. tapi kena selalu perhatikanlah..buatnya tergolek.
    bila terjaga..tolak tarik..mcm pernah ku buat...

    tahniah bkn semua org boleh jaga anak kecil tambah para bapa ni..dua org plk tu..agak sukar tu...

    BalasPadam
  6. car seat gitu mmg bgus. bukan kat hotel je, balik kampung pun tak payah angkut buaian sekali. senang kan.

    BalasPadam
  7. Sama la..anak saya pun sampai setahun gak dok usung dlm car seat tu..:-)

    BalasPadam
  8. Sama la..anak saya pun sampai setahun gak dok usung dlm car seat tu..:-)

    BalasPadam
  9. amboiii si abg tu mcm terer benor..geramnya tgk

    BalasPadam
  10. Hebat lah bapa jaga 2 anak kecik. Saya pon ada 2 orang anak kecik. 4 tahun dan 2 tahun. Esok nk stay hotel sbb kursus,,papa kena jaga mereka. Bagaimana?hm...pandai-pandai la dia sihir...hope xde masalah.

    BalasPadam
  11. Kemain kreatif Abg Ben. Hehe. Zahra lena dgn idea daddy dia. Geramnya tgk Qhalif, cute betul ! Sama la ngn adiknya :D :D :D

    BalasPadam
  12. Anak² sekarang mmg semula jadi tertarik dgn gajet. Kata ibu rose, dia turun melalui genetik. Nak halang sangat xblh juga, jd eloklah cara abg Ben ni.. Harap² qhalif dgn zahra behave sampai ibu balik. Sy anak sorg pun pening. Kat rumah tak apalah. Kalau luar rumah? Stress jugalah..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009