Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 5 November 2014

Bila bertiga di bilik hotel !

 

Wife dah gi Unisza.. Ada kerja dia nak uruskan di sana. Aku , tinggal berdua dengan anak di bilik. Awal pagi tadi , dah pakat pakat turun breakfast di bawah.. Boleh tahan gak makanan dia . Bersih , selesa dan kemas !

Lepas makan , naik atas.. Wife terus gerak gi ke destinasi dia .. Aku , siapkan dua dua .. Mandikan Zahra dan Qhaliff. Pastu , tidurkan Zahra balik.. Persoalannya , camana nak tidurkan dia ?? Buaian takde .. hurmm..

Sebenarnya , aku dah fikirkan alternatif nak tidurkan dia.. Dia ni asal ‘goyang ‘ je , mesti lena.. Atau letak atas tilam pon dia akan tidur. Masalahnya ialah Qhaliff ! Dia akan buat bising. Lompat sana sini pastu dok main dengan Talking Tom dia tu.. Confirm terjaga punya ..

Penyelesaiannya ? Jeng jeng jeng ..

Car seat mudah alih ni.. Yang ni boleh dijadikan rocker sekali ! Hahahah.. Leh buai buai gituuu… Letak dia dalam tu , tak sampai 5 minit .. Selamatt.. lena terus !

Abang dia ?

Untuk pengetahuan , dalam tab tu takde game .. banyak education dan Talking Tom yang baru download jer .. Bila boring , baru dia bukak youtube.. Tu pun tunggu aku share internet aku.. hehee..

Awal pagi , aku takde masalah.. Biasanya petang baru laaa masalah timbul. Memasing dah pakat boring dalam bilik.. Nasib baik wife kata kerja dia kat sana tak lama.. Katanya laaaaaaaa .. Harapnya gitu ler .. huhu ..

Kalau lama ?? Hurmm..

12 komen :

nur safwanah Shamsafri berkata... [Reply to comment]

abang ben kt tganu ke? kat mne ye... huhu tringin nak jumpa qhalif dan zahra...:D

noratini jaminon berkata... [Reply to comment]

memang sepatutnye kita galakkan bnda baik untik anak2 :)

mak Jemah berkata... [Reply to comment]

comel sungguh la mereka berdua ni..
abam ben,pinjam seminggu qhalif..kikiki
btw qhalif dah mcm pelakon korea dh :)

Noriza MiracleVitamins berkata... [Reply to comment]

So sweet Zahra, nak juga dia duk dalam car seat tu, kalau anak saya confrim melompat keluar...haha

Kakak Norihan berkata... [Reply to comment]

tapi kena selalu perhatikanlah..buatnya tergolek.
bila terjaga..tolak tarik..mcm pernah ku buat...

tahniah bkn semua org boleh jaga anak kecil tambah para bapa ni..dua org plk tu..agak sukar tu...

Allene berkata... [Reply to comment]

car seat gitu mmg bgus. bukan kat hotel je, balik kampung pun tak payah angkut buaian sekali. senang kan.

Bee berkata... [Reply to comment]

Sama la..anak saya pun sampai setahun gak dok usung dlm car seat tu..:-)

Bee berkata... [Reply to comment]

Sama la..anak saya pun sampai setahun gak dok usung dlm car seat tu..:-)

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

amboiii si abg tu mcm terer benor..geramnya tgk

AllAboutLife berkata... [Reply to comment]

Hebat lah bapa jaga 2 anak kecik. Saya pon ada 2 orang anak kecik. 4 tahun dan 2 tahun. Esok nk stay hotel sbb kursus,,papa kena jaga mereka. Bagaimana?hm...pandai-pandai la dia sihir...hope xde masalah.

Wahidah BME berkata... [Reply to comment]

Kemain kreatif Abg Ben. Hehe. Zahra lena dgn idea daddy dia. Geramnya tgk Qhalif, cute betul ! Sama la ngn adiknya :D :D :D

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Anak² sekarang mmg semula jadi tertarik dgn gajet. Kata ibu rose, dia turun melalui genetik. Nak halang sangat xblh juga, jd eloklah cara abg Ben ni.. Harap² qhalif dgn zahra behave sampai ibu balik. Sy anak sorg pun pening. Kat rumah tak apalah. Kalau luar rumah? Stress jugalah..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI