Internet oh Internet !

 

“ Sayang , booking je la Unifi ! Boleh bankrupt gini !! “.

Malam , sebelum tidur .. Qhaliff akan cari handphone ! Samada aku punya ada mak dia punya ! Langgan 4GB data , RM58 ! Pakai sah sah tak sampai seminggu ! Huh. Dua orang ? Sebulan mau RM300-400 gak kalau camniiiii !

Tak silap aku , aku baru langgan minggu lepas untuk 4GB.. Dan hari ni , aku dapat amaran !

" RM0 U've utilized 70% of ur 4.00GB Internet. TQ!"

Dan Qhaliff dok kacau aku .. Nak amik handphone aku sebab tab dia tak leh guna ! Aku dah la nak buat kerja .. Grrr… Nak tak nak , aku langgan 1GB lagi !! RM15 kooooo .. Adeh ! Beli menda tak nampak ni , mmg sakit hati wooo !!

 

“RM0 Ur subscription of 1GB additional volume is successful! RM15 has been deducted. Check Balance & Status: Send MAX STATUS to 28882 “

“ RM0 Baki Internet: 1.95GB. Monthly RM58 Internet Plan (4GB) anda akan tamat pada 11:59 PM, 19/12/2014 “

 

Huh… 19/11 – 25/11 , dah nak abis 4GB !  Perghhhh … lemau gini wehhh !

“ Dah booking bang .. Booking online dapat free 1 bulan ! “ .Kata wife ..

Hurm.. belasah je la.. Tak tahan gini ! Nasib baik aku skang abiskan masa kat rumah berbanding masa Qhaliff membesar , aku banyak ulang alik ke Cheras.. Huhuhu..

GST lom mula lagi.. Nanti GST lak ? Tak tau la camana kos hidup pastu ! Segalanya dah naik harga.. Kena mintak naik gaji aku ni !!

8 ulasan:

  1. internet dah jadi keperluan skrg ni..setakat 1gb tu tak sampai sehari pun dh habis..

    BalasPadam
  2. dulu... sy subscribe 10gb internet pun tak sampai 1/2 bulan. terus subscribe 20gb... tu pun beberapa hari sebelum sebulan dah abih... penggunaan utk 2 org...

    BalasPadam
  3. Sama kes macam aku.. unifi gak kne pakai. Hehehe

    BalasPadam
  4. If ade option guna unifi, guna je.. best pun best.. laju pun laju.. Streamyx x disyorkan.. huhu.. tp su guna jugak streamyx sbb takde coverage unifi lg kat sini.. dekat setahun mohon unifi x dpt2.. so kena tggu pindah la tu.. hurmmmm

    BalasPadam
  5. Salam kenal nama sebanar saya aiman saya penulis blog juga.Jemput tengoklah blog saya http://gagahboro.org.Saya follow sini kalau anda berpeluang followlah blog saya

    BalasPadam
  6. Finally...
    Selamat datang ke dunia UNIFI.. Internet tanpa batasan!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI