Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 7 November 2014

Kalau dia dah ‘nak tu’ !

 

Di Wakaf Che Yeh semalam .. Mata Qhaliff seperti satelit.. mengesan dengan pantas apa yang dia inginkan ! Dan dia berjaya mengesan satu objek yang membuatkan dia berdiri di situ dengan berminit lamanya ! Turut sama berdiri ialah mak pak dia ! Dia nak mainan tu !! Dia nak yang display tuuu.. tak nak yang baru !! Arghhhhh ..

Berdiri kat situ sampai dia boring ! Dan akhirnya dia boring.. Bila dah boring , dia bukan nak berlalu terus.. dia nak air milo yang dijual di sebelah gerai tu pulakkk .. PErghhh..

Bila dah dapat , baru dia nak bergerak.. Pusing pi pusing mai .. masa untuk balik.. Dalam perjalanan balik , dia nak jugak tapau lagi mainan ! Dan nak tak nak , aku belikan jugak laa.. Teringat video si cilik Indonesia Junior Idol tu buatkan aku terus belikan mainan untuk Qhaliff tanpa banyak cerita..

“ Bapak kamu , bagaimana orangnya ? “.

“ Bapak saya , baik banget . Dia selalu belikan mainan buat ku.. bla bla bla.. “.

Tersentuh bila aku teringat video tu.. huhuu.. Terus aku belikan dia tanpa banyak cerita..

Best part ! Dia nak yang display punyaa ! Tak nak yang baruuuuu ! Bagi la yang sama pun , dia nak yang display tuuuuu ! Huk alohhhh.. Aku tau.. dia mengantuk sebenarnya… Pakcik tu amik dan twistkan .. dengan yang display dengan yang baru.. Dia amik gak akhirnya..

Dan pagi ni , wife tunjuk kat aku .. mainan yang aku beli semalam ..

Dah boleh masuk tong sampah dah !

6 komen :

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Hahaha...syabas yea Qhaliff...anak..anak...

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

tak pa Qhaliff...t suruh ayah belikan lagi yang baru...

Ahlam Miera Amirul Shafie berkata... [Reply to comment]

hehehehe.. mcm anak buah sy.. klu dah dia kata nak memng kena bg jgk.. huhuhu pastu xsampai sejam dah hancur..wawawa

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH berkata... [Reply to comment]

Assalam abg ben,
saaaamaaaaaaaaaaaaa la,
my boboboy pun sat ja boleh tahan menan2 tu
kang ada yang tecabot, tepatah, terhilang, tersenget, terlingkup gitew :)
anak oooooo anak kan3

Jazz Lover berkata... [Reply to comment]

Wow, brutalnya. Tak sampai sehari dah menemui ajal. Heheh. Kalau saya kecik2 dulu saya prefer yang masih baru dalam kotak berbanding yang display tu. Angel Love Soldier

ainnurnisa zul berkata... [Reply to comment]

Mainan ape tuu

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI