Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 23 November 2014

Penangan ULTRAMAN !!

 

Sebenarnya , lama dah aku cari mainan ni ! Qhaliff dok layan kat Youtube sebelum ni dan tadi , Qhaliff berjaya menjumpainya di Toy’s Ur Us , Alamanda. 

Menarik nafas dalam dalam.. Kasi tenang jantung sebelum membayarnya !

“ Nasib baik laa daddy dah janji ! “

Tengok harga.. lagi RM10 genap RM200 ! Huhuh… Nak amik yang ni ke atau amik robot Tranformers ? Hummm… Aku hulur dua dua.. Dia pilih Ultraman . Hurmmm ..

Dan akhirnya jadi milik dia .. Memang dia suka laa.. Tak sabar nak main ! Kat mana singgah , kat situ dia main ..

Menariknya , patung Ultraman ni mudah disimpan … hehehe .. Aku pulak yg beria eh ? Huhuhu ..

Bila bertukar , jeng jeng jeng .. Segak cam daddy !

Fuh… pastu beli barang dapur .. RM200++ . Jumlah perbelanjaan ari ni , RM500 ! Perghhhh..

Nak pengsan jap !

11 komen :

Nur Inani berkata... [Reply to comment]

demi anak anak layankan je lah :)

arhammdali90 berkata... [Reply to comment]

Heheh, bukan budak kecik je, saya pun. Tiap tahun dah set nak beli satu figura Ultraman untuk buat koleksi. Satu tu pun mahal, dalam RM150, tapi high quality la.

Setakat ni ada empat. Nak buat macamne dah benda tu part of my childhood kan haha.

izzeyda berkata... [Reply to comment]

Huhuhu tak mampu laa saya nak beli mainan harga sebegini kat anak-anak.. kalau nak beli, kena beli 2 set agaknya, dah 2 beradik.. boleh pengsan trus kalau nak beli..

nuhara berkata... [Reply to comment]

hahhaa sabar ye abg ben

Mek Zumbie berkata... [Reply to comment]

harga barangan sekarang bawa 100 belum tentu dapat beli apa yang kita perlu secukupnya....Kalau dulu masih lagi aku ingat kalau ikut atok bawa 50 pun ader baki lagi. huhuhu...

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

rezeki dikongsi b'same family.. ;)

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Glup... Telan air liur... Bak kata dlm srniman bujang lapok... Seksa akak dah lps

Cik Iman berkata... [Reply to comment]

Tapi serious la smart mainan tu siap leh lipat jadi bola gitu. Cik Iman lak memang minat ultraman (serious minat)

salim harmanain berkata... [Reply to comment]

layankan je la bro...heh.

amiey lee berkata... [Reply to comment]

hehehe fengsannnn tgk rege

HASRUL HASSAN berkata... [Reply to comment]

Sib baik tempat aku ada jual barang murah2 ni ... dan nasib baik juga Allah bagi anak-anak aku yang boleh kompromi.
..
Memang masak la masuk toy ur us tuuu . hoho ... pernah gak masuk, dan beli mainan ... tapi dit raya anak2 lo ..derang yang nak sangat.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI