Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 14 November 2014

Terasa nak hantuk kepala ke dinding !

 

Ada beberapa situasi yang berlaku setiap hari pada diri kita yang membuatkan rasa macam nak menjerit sekuat hati atau nak je gi tumbuk orang tuuuu ! Haaa.. ada kan ? Kannnn ? Aku memahami.. hahaha ..

Antaranya ? Ok.. ni yang berlaku pada aku semalam ..

1. Gi makan .. amik lauk sedap sedap dan ada la sambal yang leh tahan gak kepedasannya..

Menyelerakan , bukan ? Ahaaaa .. Nasi dan lauk , sila pilih sendiri.. Takde masalah.. Air , ada orang datang amik order. Makan punya makan punya makan.. tau tau abis dah nasi tapi air tak sampai lagi ! Hahaha.. Dah la pedas.. tapi air tarak ! Niat di hati nak tambah lagi , terus dibatalkan ! Geram ? Sabar je la kan ?

2. Dalam perjalanan ke suatu tempat. Di persimpangan lampu isyarat… Dan , lampu merah bertukar ke hijau. Kereta bergerak perlahan.. Ada sebuah kereta tu bergerak perlahan dan menjarakkan keretanya dengan kereta depan agak jauh… Dari akhirnya , lampu hijau bertukar ke kuning .. dia memecut laju ! Waahh , dia lepas .. yang belakang ni ??? Haih , macam ni punya pemandu pun ada ? Apa niat dia ? Saja atau terleka ?? Kalau saja , serius ..dia antara pemandu kereta di Malaysia yg perlukan kasih sayang !

3. Dalam kereta gak.. Dah la perut memulas giler ! Memang tahap hujung hujung punya.. Destinasi , rumah tercinta ! Dah dekat tapi ada sebuah kereta di depan nun , pandu kereta seolah makan angin kat Paris ! Memerhatikan kehijauan bumi Tuhan dengan senyuman ! Kereta berderet di belakang ! Sebuah demi sebuah potong dia .. Dia cool jer ! Boleh ?????? Kalau kereta dia bermasalah , bagi la double signal atau keluarkan tangan suruh kereta potong dia .. Tapi ni wat dek jer ! Arghhhhhhhhhh !! Orang macam ni mmg mintak dijulapkan je sebotol pastu ikat dia dalam kereta ..pandu  ke Kelantan tanpa henti di mana mana RnR  dgn kelajuan 60km/j !!! Baru tau cam rasanya !

Kawan , kot yer berhati hati memandu tu ..tengok tengok la orang belakang skit .. Kalau takut memandu , suruh je orang lain pandu ! Nak berhemah , biar ikut peraturan.. Bukan ikut tekak jer .. Arghhhhh !!

6 komen :

KyLe RiL berkata... [Reply to comment]

kih3 bese doh terkena mcm 2 ...slalu alek2 kg ...bwk slow giler laju basikal lagi adehh...

Papaglamz berkata... [Reply to comment]

Saboooooorrr je la.. Hahaha

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

kalo tang trefic lite tu mmg sll kot kena..mmg makan maki lh org tu .hehe

izzeyda berkata... [Reply to comment]

Pernah juga kena macam tuh.. memang geram betul.. kat h/way boleh plak dok lane kanan, bawak mengalahkan orang dok lane kiri..

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

memang panas macam ni...

Miela Asmila berkata... [Reply to comment]

Hikhik..nasib cik tak bawa keta... Cik takut nanti otang marah cik.sbb cik ni penakut kat bulatan..huhu...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI