Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 14 November 2014

Whatsapp punya isu !

 

Hahaha.. kecoh baru baru ni pasal Whatsapp ! Aku tak tau apa puncanya dan malas nak amik tau sebab ianya melibatkan sikap masing masing .. Adeh.. Tak matang ? Cemburu atau takde kerja ? Aiseyman..

Bergaduh pasal tanda ‘two check’ tu je kan ? Kalau dah baca , balas la cepat eh ? Huk alohhhh.. Ingat orang takde keje lain ke nak buat ??? Hahahaha… Kalau dah gatal nk berpasangan tu , terima je la seadanya. Janganlah dok mengawal orang tak tentu hala ! Kang orang tu uninstall whatsapp , dah tak pasal pasal guna sms jer ! Haaa.. baru ada akai !

Pernah berlaku gak la pada aku pada zaman dinasour dulu.. Punya la stress dok berbalas sms .. Lambat balas , marah.. Perghh.. Kata dok bersms dengan perempuan lain ! Huk aloh.. Memang pon dok bersms dengan perempuan lain ketika tu .. Yelah , waktu tu aku bujang lagi kacak .. Haaaa.. Ok la kan ? Bukan sms ngan pondan atau gay ! Normal la kan ? Lom kawin..  Maka aku campak la phone ke dinding  ! Berderai habaq hangggg ! Puashati aku ! Sapa pon tak leh sms dah termasuk mak aku ! Baru padan muka dia !!! Huhhhh..

Kawan , orang dah buat whatsapp , Line , Wechat .. guna je laaa untuk permudahkan komunikasi. Kalau dah tak leh tahan rindu, nikah jer ! confirm pastu tengok handphone pun meluat dah ! Lain la blogger.. kena tengok phone 24 jam.. Kot ada job juta juta masuk.. Nak approve comment.. haaaa ..

Dah tak pasal pasal skang , Batman pon pening kepala ! Nak lari pon payah dah bila polis mintak bantuan ! Haaa …

Sedikit info untuk mereka yang stress pasal Whatsapp !

( one check ) mesej selamat dihantar ke server ! Bukan hp orang tu !!

( two check ) dah selamat hantar ke handphone orang tu tp tak semestinya dia dah baca ! Paham tak ni ?

Tu pun nak pening ! Bercinta ngan panda je la kalau memanjang nak cemburu !

15 komen :

nasa mulia berkata... [Reply to comment]

hahaha, saya guna whatsapp masa mula2 muncul dulu jer, skarang dah tak guna sebb hp cap ayam & kedekut nak byr plan data, apa2pun sms jer...hehehe

ain sudin berkata... [Reply to comment]

assalammualaikum...
sekarang dah ader fucntion baru abg ben...
boleh tau kalau org tue dah bace whatssapp kite..
double tick tue akn jd warne biru...
tapi rase nyer whatssapp akan jd lebih disaster kalau "last seen at" diorg upgrade jd "last seen with"...hihihi..

Kakcik Nur berkata... [Reply to comment]

Sekarang dah ada dua line warna biru (sebelum ni warna hitam/kelabu je), agaknya tanda mesej sudah dibacalah kot... :)

Ayah Rie berkata... [Reply to comment]

tu la kan...rasenye xde la pening mana pn masalah ni...simple mcm make kace butey,sy pn xtaw apalah yg boleh jd rumit smpai mcm tahap gaban...apa2 pn penerangan en ben dah jelas dah tu...kalau sapa2 x paham gak..x taw la nak habaq lagu mana lagi....

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

Kan leh setting.. Kasi private jer..

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

Kalau dah dibaca pon , lom tentu dia ada masa nak reply masa tu.. Kot ada sapa sapa yg klik ..anak ke.. Bini muda ke..

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

Tu la... Isu kecik..

Adii NakHeran berkata... [Reply to comment]

Hehee, nasib bek group whatsapp xbuat lgi double tick la, sbb ramai yg ignore n malas layan,

anajingga berkata... [Reply to comment]

erm, pening dgn kerenah manusia ni kan, semua nak jadi isu... :)

Noor Hidayu berkata... [Reply to comment]

yang double tick kaler biru dah dibaca. double tick kaler hijau dah delivered tp belum dibaca :)

Nora Karim berkata... [Reply to comment]

Double tick?! Not a big deal... orang yg ada masalah je tak suka dgn double tick tu... :P

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

hahahaha...siapa yang dapat awek, bini atau pakwe suami gitu..kenela balas..

Miela Asmila berkata... [Reply to comment]

Ada mood balas..x demood wassap masuk tgok je...

Eny Abdullah berkata... [Reply to comment]

kalau rasa privasi terjejas sebab tanda biru whatsapp dan tak suka orag dh tau kita dh baca mesej dia... most likely kita tak suka nak terima mesej dr org tu.. boleh je block terus... kan... simpleee jeee heheheheh

Nak resepi ayam goreng crispy http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/11/ayam-halia-goreng-crispy.html

supplement terbaik berkata... [Reply to comment]

Ada dengar citer pape x pasal kita dapat baca semua org nye wassup... Sapa yg ada wassup yg save kt hp kita...kita dapat baca org tu pm ngn sesiapa... Pelik gak... Xtau tol x...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI