Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 27 Disember 2014

Antara Sony Xperia Z2 dan Sony Xperia Z3 !

 

Kenapa aku suka Z series ni ? Terus terang , aku tak pernah minat Sony ! Er , pernah.. tapi bukan telefon pintar la.. Heheheh.. Tetapi , sejak aku review kamera dslr Sony Alpha 5000 , aku berpendapat yang gadget Sony ni ada sesuatu yang menarik !

Kemudian , terdengar lagi kelebihan Sony Xperia Z series ni leh masuk air ! Ahaaaa ! Inilah yang aku tunggu tunggu ni ! Maklumlah , aku suka usung handphone ni ke mana saja aku pergi ! Aku tak nak lepaskan setiap detik atau terlewat membalas email client.. hehehe.. Duit wooo .. Dan aku beli Sony Xperia Z2 !

Ternyata aku semakin berpuashati dengan Sony walaupun pada awalnya aku rasa cam agak stress dengan bateri Xperia Z2 yang tak tahan bateri  ! Tetapi selepas aku selidiki, rupanya ,ada beberapa aplikasi yang memang makan bateri kalau tak dilogout dengan betul !

Dan kehadiran Sony Xperia Z3 , semakin menceriakan hidup aku ! Hehehehhe.. Bila perbandingan dibuat diantara Sony Xperia Z2 dan Sony Xperia Z3 ,  maka aku nasihatkan .. sesiapa yang nak beli handphone buat masa sekarang , cepat cepat sambar Sony Xperia Z3 !!

image

Bagi aku , Sony telah mengeluarkan telefon pintar yang bagi aku , antara yang patut dimiliki oleh semua orang ! Berbaloi !

Nanti aku cerita lagi pasal Sony Xperia Z3 ni ..

8 komen :

izzeyda berkata... [Reply to comment]

Ohhh ya ka.. boleh masuk dalam list survey smartphone.. masih mencari2 smartphone yang berbaloi untuk dimiliki..

Engku Muzahadin berkata... [Reply to comment]

Okay, tunggu review Z3 pl, mmg tengah survey tak tau nak beli yg mana... Huhu

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

sony mmg terbaik...

nuyui a.k.a miss YUI berkata... [Reply to comment]

bestnya kalau dpt stu..huhu

sha dhira berkata... [Reply to comment]

Dalam list, ada dua, antara z3 atau note4.. tak tau mna yg lagi worth to buy.. :D

eamy milea berkata... [Reply to comment]

tak sabar nak tunggu ben update lagi pasal Z3. sbb dah banyak jugak dgr member2 citer yg z3 ni besst

beba ifa berkata... [Reply to comment]

hp sony memang tahan...
saya ada beli smartphone sony yang paling murah, Sony tipo..sebab saya minat design kecik dia tu..
dah berapa kali terhempas, haha tapi masih tahan setahun setengah dah guna, setakat ni tiada masalah lagi..hehe

afeb pilah berkata... [Reply to comment]

walaweyyyy.. matop!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI