Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 12 Disember 2014

Batal bercuti di Johor !

 

Sepatutnya malam ni , aku sekeluarga tidur di Thistle Hotel , Johor Bahru.. Er , betul ke eja tu ? Sat google .. Ok , betul ! Heheheh .. Tapi aku batalkan saat akhir atas beberapa faktor tapi yang pasti bukan faktor kekalahan Vietnam yer .. hehehe ..

Namun , projek utama aku .. diteruskan juga ! Dan antara yang gembira dan tak sabar nak pergi ialah .. Pakai smart smart dan sarung je mana sempat ! Kasut mak dia !

Dalam kereta ? Perghh.. nak gak bergaya ! Dah pandai dahhhh ! Baju dan seluar pun dia dah pandai pilih sendiri .. mana nak pakai !

Tapi nampaknya , dia sudah lebih dari ‘boss ‘ ! Grrrr …

Destinasi ???  Umah Mat Gebu ! Lama dah plan nak gi sana .. sejak balik dari Paris aritu .. Paris kauuu ! Hahahaha .. Nak kasi souvenir kat dia sendiri .. Heee..

Dan seperti biasa , jamuan khas untuk kami sekeluarga. Alhamdulillah, 3 kali aku bertambah..Hehehe.. Sedap woooo ! Nak tambah lagi tapi segan .. heee.. Bawak bawak mengucap Ben oiiii !

Dan hadiah untuk aku.. Huhuh.. Terharu aiii , okeh !

Seharian perjalanan.. Penat sangat ! Esok inshaAllah .. Unifi mai pasang umah aku ! Lega rasanya.. Tak larat nak topup internet , sehari RM30 !! Mati gueee !!

Dan Zahra pun dapat hadiah gak.. Hehe.. Terima kasih Mat …

5 komen :

Papa Blogger berkata... [Reply to comment]

Best nye tgk ukhuwah bang ben ngan che mat... Hehehe hepi dapat sahabat camtu..

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

tahniah u. abang tu nampak suka bergaya macam anak sulung i

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Tgk pinggan mangkuk dan cara dia susun atur lauk dan resepi memang mat gebu....

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Sama2 ben....tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain punya sahabat seperti ben sekeluarga..Terima kasih atas masa dan jasa anda....

izzeyda berkata... [Reply to comment]

wah bestnya ada sahabat sebegitu.. semoga hubungan persahabatan kalian berkekalan..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI