Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 30 Disember 2014

Bercucuran airmata melihat kesan banjir !

 

Tak terkata apa bila melihat gambar gambar ini yang aku amik dari facebook rakan rakan lain.. Uhukkk…. Apakah aku ini mampu setabah mereka ??

image

Gambar menunjukkan Tan Sri Annuar Musa melawat kawasan bencana dan di gambar ni kelihatan mangsa banjir sedang membersihkan telur ayam.. Hurmm..

Dan gambar seterusnya.. Hurmm… Nilailah sendiri ..

Hurmm.. kalau wife aku selalu pening kepala tengok rumah bersepah dek permainan Qhaliff dan dia kata rumah macam kapal karam.. Bayangkan ni camana lak perasaannya ? Hurmmm …

7 komen :

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

Memang sedih dan sebak tengoknya ni aben...

Nurulhuda Abdul Latip berkata... [Reply to comment]

Betul abang ben, bila nengok gambar ni dan lain-lain saya tak tau nak gambarkan macamana, sebab saya pun selalu bising kata rumah selalu bersepah tapi bila nengok camni saya rasa saya pun tak sekuat dan setabah mereka..

Rai OurKizuna berkata... [Reply to comment]

takde air mata nak menangis kalau jadi macam ni..

zarulfarhana berkata... [Reply to comment]

ya allah..sedihnya

MIL HASHIM berkata... [Reply to comment]

dugaan yang menyakitkan...

http://jmbelog.blogspot.com

Suriya Majid berkata... [Reply to comment]

banjir luar biasa sangat tahun ni. paling teruk terjejas kuala krai rasanya...sampai rumah pun hilang dibawa arus

http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/12/5-cara-mudah-bantu-mangsa-banjir.html

afterfeelsolution berkata... [Reply to comment]

semoga mangsa banjir tabah. hanya dapat bantu dari jauh berdoa. muasibah yang harus di tempuh dengan sabar

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI