Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 16 Disember 2014

Bila aku menjemput wife aku sebagai PENULIS JEMPUTAN ..

 

Seminggu dah aku suruh dia buat entri , 4 perenggan ! Satu entri je pun.. Tak siap siapp ! Takde idea .. Tak tau nak tulis apa ! Tu la alasannya !

Tu la aku cakap.. Semua orang boleh jadii blogger tapi bukan semua orang mampu jadi blogger ! Kan ? Haa.. Apa tah lagi , penulisan kita itu , dibayar ! Bukan penulisan jer tapi gambar ! Haaa.. Semua bayar woooo..

Ni aku baru balik dari town.. Deal dua job.. Satu pasal ‘misteri nusantara’ dan satu lagi .. cam biasa , produk kecantikan ! Aku suka misteri nusantara tuuu .. Huhuhu..

Aku masih menanti entri dari wife .. Lalalala … Dia bakal jadi penulis jemputan di blog aku.. Sehari sekali ? Seminggu sekali ? Sebulan sekali ? Kena paksa sekali ?

14 komen :

Eny Abdullah berkata... [Reply to comment]

hehehe tak semua orang dilahirkan bakat menulis... apa pun nak juga baca entry isteri abg ben tu... bagilah tajuk khusus... cthnya suruh dia tulis 10 perkara para pembaca patut tahu tentang Ben Ashaari... atau Ben Ashaari di kaca mata Isteri.... hehehe

Jom join giveaway saya yg pertama... menang RM100 dan hadiah misteri
http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/giveaway-by-eny-abdullah-komen-banyak.html

Suria Lekatlekitgurl berkata... [Reply to comment]

yang misteri nusantara tu sangat teruja nak tau job apa... hahahaha

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

heheh...
nampak mudah tapi bukan mudah..
kita tunggu ye bila siap..
nk jugak baca apa yg ditulis.

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

hehe.. siap kna paksa lagi... sy plak suruh suami sy.. hehe... xde idea je alasan dia.. hhe

Nurulhuda Abdul Latip berkata... [Reply to comment]

Yup betul tu...Bukan senang kan, sebab saya pun pernah suruh hubby tulis tapi dia pun takde idea jugak..Bukan senang nak senang kan..

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

mesti kak zila cakap, "ala blog sendiri pun tak sempat nak update, ni nak kena tulis entri kat blog abang pulak?"

ehhhhhhhhhh! ahahahahah..

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Isteri Ben x minat kot.... Sbb tu tak de idea.
Kalau dia minat nanti berebut lak masa ngan Ben nak update entry. Hahaha.....

Nadia Elena berkata... [Reply to comment]

Hahahahahahahaha....

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

misteri sangat job tu hahaaaa..

tak sabar nak baca entry kak zila :P

SalinaJohari berkata... [Reply to comment]

gelak weh...krik..krik...krik..krikkk

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Wahhh lepas ni akak Zila kita jadi penulis jemputan la ya kat Blog Ben Ashaari ni .. Tahniah tahniah..
Alahai BAB MISTERI NUSANTARA tu buat kita nak GELAK SEMAHU MAHUNYA ,,..Alahai kita siap doakan lagi tuk adik abg kakak ..Hehehe..Panasss tekak jer duk gelak ..

aKSARAfENDI berkata... [Reply to comment]

idea kena dtg sndiri,kalau di paksa2 makin ssh nak keluar nanti..hehhe

Sue Sopian berkata... [Reply to comment]

Hmmmm.. tak sabar nak tggu entri pertama kak zila.. krikk..krikk..krikk..

Penah suruh en.suami update kan blog, takde idea memanjang je jawapannya.. dah tu katanya tak reti.. phewwwwssss..

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Brilliant idea lh idea Ben ni. Nak trylah 1 day... :D

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI