Bila aku menjemput wife aku sebagai PENULIS JEMPUTAN ..

 

Seminggu dah aku suruh dia buat entri , 4 perenggan ! Satu entri je pun.. Tak siap siapp ! Takde idea .. Tak tau nak tulis apa ! Tu la alasannya !

Tu la aku cakap.. Semua orang boleh jadii blogger tapi bukan semua orang mampu jadi blogger ! Kan ? Haa.. Apa tah lagi , penulisan kita itu , dibayar ! Bukan penulisan jer tapi gambar ! Haaa.. Semua bayar woooo..

Ni aku baru balik dari town.. Deal dua job.. Satu pasal ‘misteri nusantara’ dan satu lagi .. cam biasa , produk kecantikan ! Aku suka misteri nusantara tuuu .. Huhuhu..

Aku masih menanti entri dari wife .. Lalalala … Dia bakal jadi penulis jemputan di blog aku.. Sehari sekali ? Seminggu sekali ? Sebulan sekali ? Kena paksa sekali ?

14 ulasan:

  1. hehehe tak semua orang dilahirkan bakat menulis... apa pun nak juga baca entry isteri abg ben tu... bagilah tajuk khusus... cthnya suruh dia tulis 10 perkara para pembaca patut tahu tentang Ben Ashaari... atau Ben Ashaari di kaca mata Isteri.... hehehe

    Jom join giveaway saya yg pertama... menang RM100 dan hadiah misteri
    http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/giveaway-by-eny-abdullah-komen-banyak.html

    BalasPadam
  2. yang misteri nusantara tu sangat teruja nak tau job apa... hahahaha

    BalasPadam
  3. heheh...
    nampak mudah tapi bukan mudah..
    kita tunggu ye bila siap..
    nk jugak baca apa yg ditulis.

    BalasPadam
  4. hehe.. siap kna paksa lagi... sy plak suruh suami sy.. hehe... xde idea je alasan dia.. hhe

    BalasPadam
  5. Yup betul tu...Bukan senang kan, sebab saya pun pernah suruh hubby tulis tapi dia pun takde idea jugak..Bukan senang nak senang kan..

    BalasPadam
  6. mesti kak zila cakap, "ala blog sendiri pun tak sempat nak update, ni nak kena tulis entri kat blog abang pulak?"

    ehhhhhhhhhh! ahahahahah..

    BalasPadam
  7. Isteri Ben x minat kot.... Sbb tu tak de idea.
    Kalau dia minat nanti berebut lak masa ngan Ben nak update entry. Hahaha.....

    BalasPadam
  8. misteri sangat job tu hahaaaa..

    tak sabar nak baca entry kak zila :P

    BalasPadam
  9. gelak weh...krik..krik...krik..krikkk

    BalasPadam
  10. Wahhh lepas ni akak Zila kita jadi penulis jemputan la ya kat Blog Ben Ashaari ni .. Tahniah tahniah..
    Alahai BAB MISTERI NUSANTARA tu buat kita nak GELAK SEMAHU MAHUNYA ,,..Alahai kita siap doakan lagi tuk adik abg kakak ..Hehehe..Panasss tekak jer duk gelak ..

    BalasPadam
  11. idea kena dtg sndiri,kalau di paksa2 makin ssh nak keluar nanti..hehhe

    BalasPadam
  12. Hmmmm.. tak sabar nak tggu entri pertama kak zila.. krikk..krikk..krikk..

    Penah suruh en.suami update kan blog, takde idea memanjang je jawapannya.. dah tu katanya tak reti.. phewwwwssss..

    BalasPadam
  13. Brilliant idea lh idea Ben ni. Nak trylah 1 day... :D

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI