Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 6 Disember 2014

Gian asam tempoyak !

 

Asam tempoyak dan asam pedas ! Dua dua ni kalau aku teringin sangat .. dulu , aku akan ke Temerloh ! Payah la nak cari kat sini yang sedap .. Er , tak cari pon .. tapi bila ada depan mata , rasa biasa biasa jer ! Aku nak yang kaw kaw rasanya ! Heheheh ..

Dan aku dah tau dah … mana nak cari ! Ada sekali tu aku gi makan sekeluarga .. berpeluh abis muka aku gara gara kesedapan asam tempoyak dan asam pedas akak ni buat !

Semalam , aku gi tapau.. Nak kasi keluarga mertua aku rasa .. Mak dan ayah mertua aku nak gi umrah .. jadi bagi la makan sedap sedap .. kannn ..

Sememangnya bertambah.. termasuk aku ! Acaner aku nak kurus ??? Er , kat mana nak belii ? Murah ke ? Hehehe.. Jangan risau.. akak ni belum plan nak kaya raya dengan menjual asam tempoyak ! Kalau dia nak kaya raya , lama dah dia carigali minyak di belakang rumahnya , nun di Johor sana tuuu.. Haaaa …

Alhamdulillah.. berkat kemurahan hatinya , kedainya jadi tumpan ramai.. setiap malam !!!! Haaaa.. Jangan tak tauuu…

image

Tentulah D’Laila kannn… Hehehehe.. Sapa tak kenal akak D’Laila ni ?? Femes dahhh dik oii.. Kalau gi MMA Nilai Corner tu , sebut nama Ben Ashaari .. hampehh orang tak kenal ! Belum sebut nama akak D’Laila , diorang dah tunjuk kat mana kedainyaaaa ! Haaaa.. Dasatkan ? Dah tu .. muka ketara sangat nak cari asam pedas atau asam tempoyak.. Haaa.. Hanya D’Laila saja yang sedap kat situ.. Eceh , baik punyaa marketinggg.. Serupa Zalora la pulak kan ?

Tapi serius , mmg sedap ! Adik ipar aku yang pandai masak pun akui.. Wife ? Siap nak tanya resepi gitu..Risau aku gi hari hari pastu jatuh cinta kat awek basuh pinggan kat situ ! Ceh , tu je level aku ???

0 komen :

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI