Nasi Arab Reen's Kitchen - Mudah disediakan , Sedap dimakan !

 

Teringin makan nasi arab tanpa keluar dari rumah ? Hehehe.. Nak masak sendiri ? Heheheh ..

Hanya dengan memasak sendiri menggunakan ' Rice Cooker ' di rumah. Murah,jimat dan sungguh enak !!

Cara Penyediaan :

  • Basuh dan rendam beras selama 20-30 minit
  • Tumis semua rempah perencah dengan minyak masak / mentega
  • Hiris bawang merah dan bawang putih untuk menambah aroma
    ( Tumis sebentar sahaja, tak perlu sampai hangit )
  • Masukkan 600ml air ke dalam tumisan.Biarkan ia mendidih.
  • Tapiskan beras dan masukkan ke dalam didihan tadi.
  • Tutup tudung periuk dan biarkan sehingga ianya masak

Siap !!! Sedia untuk dihidangkan ..

Tetapi !! Anda perlukan rempah asli nasi arab yang import terus dari negara Timur Tengah untuk mendapatkan rasa sebenar nasi arab !

Ingin mengetahui dengan lebih lanjut ? Hehehehe .. Sila layari http://nasiarabreenskitchen.webs.com/ atau ke Fan Page , Nasi Arab Reen's Kitchen .

5 ulasan:

  1. nampak sedap tapiiiii..saya diet. erk! haha ok nnt blh mintak nina buatkan nasi arab ni. saya jadi tukang makan je ekekeke~

    BalasPadam
  2. cuba aben masak untuk kitaorang lepas tu kitaorang datang makan...ok macam tu? boleh?

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Memang sedap ni. Kak Eny x nak cuna ke? Hehehe

      Padam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.