Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 17 Disember 2014

Perlukah aku ‘menyampahkan’ MAXIS ??

 

Aku langgan internet broadband dari Maxis. Aku amik pakej 20Gb.. 5GB sebelah siang dan baki tu , belah tengah malam.. iaitu dari jam 2 pagi hingga 8 pagi ! Harga RM88.

Masa amik tu , syiok laa.. Nampak 4G gitu ! Waa.. Dapat download movie laju ni.. Hehehe.. Tapi kena tunggu jam 2 pagi laa.. Baru boleh manfaatkan baki 15Gb tu !

Dan masa yang ditunggu tiba !!!

GPRS je signal selepas jam 2 pagi ???? Aku nak download apa dengan signal tahun 90an ni ???? Huk alohhhh.. Kalau gini , parok wooiiiii… Sebelum tu comey jer signal ! Lepas kul 2 jadi gini ?? Ini sudah adik beradik Celcom yang mengketedarah duit pelanggan . Tak caya ? Leh check FB Celcom.. hehehe.. Kena maki kaw kaw kapal api ! 

Dengan kelajuan GPRS dan baki 15GB ni.. apa aku nak buat ??? Aku tau .. Wat wat sakit hati pastu tidur !

13 komen :

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

Cam dorang dah setting pulak... tidor jer la sambil peluk zahra :p

mama amir berkata... [Reply to comment]

Letihla klo perkhidmatan internet mcmni...huhu

Hanafi Abdullah berkata... [Reply to comment]

saya juga pelanggan Maxis..memang tak puas hati juga!

MissNadia berkata... [Reply to comment]

wow.. mmg tak luaklah kalau gitu

Johan Harith berkata... [Reply to comment]

la memang la...yg pakai henpon duk download muvie tu buat apa..adoiiyaiiii..guna la mifi..APTB

fakarudin masod berkata... [Reply to comment]

Betul...masa nak promote janji bulan dengan bintang..

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

Semalam br gi MAXIS..sign up fibre tenet jom abg ben ;)

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

@Johan Harith mifi aku ada ..telefon 4G pon ada.. Sekarang ni tgk signal tu.. Guna mifi pon tak guna kalau signal gitu..

bob Matcha berkata... [Reply to comment]

kalau gitu gayanya, selkom ngan maksis dah masuk list "takmo-langgan-takmo-beli" lah... baik stick to "geng kuning dan geng oren" terima kasih review 2 line tu ye bro ben... tak guna bg kuota besar2 tp speed mcm siput sedut...

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

digi ok kot?

Syida Muhajir berkata... [Reply to comment]

Kadang2 time kita nk guna, time tu la dia sibuk keluar G.

Syida Muhajir berkata... [Reply to comment]

Jauh bezanya. Tapi dia punya iklan melambak2, mcm dia je yg paling murah.

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

besar tu data... alaaa..pe lagi bang,... buat je report.. gprs tu nak buat gapooo...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI