Perlukah aku ‘menyampahkan’ MAXIS ??

 

Aku langgan internet broadband dari Maxis. Aku amik pakej 20Gb.. 5GB sebelah siang dan baki tu , belah tengah malam.. iaitu dari jam 2 pagi hingga 8 pagi ! Harga RM88.

Masa amik tu , syiok laa.. Nampak 4G gitu ! Waa.. Dapat download movie laju ni.. Hehehe.. Tapi kena tunggu jam 2 pagi laa.. Baru boleh manfaatkan baki 15Gb tu !

Dan masa yang ditunggu tiba !!!

GPRS je signal selepas jam 2 pagi ???? Aku nak download apa dengan signal tahun 90an ni ???? Huk alohhhh.. Kalau gini , parok wooiiiii… Sebelum tu comey jer signal ! Lepas kul 2 jadi gini ?? Ini sudah adik beradik Celcom yang mengketedarah duit pelanggan . Tak caya ? Leh check FB Celcom.. hehehe.. Kena maki kaw kaw kapal api ! 

Dengan kelajuan GPRS dan baki 15GB ni.. apa aku nak buat ??? Aku tau .. Wat wat sakit hati pastu tidur !

13 ulasan:

  1. Cam dorang dah setting pulak... tidor jer la sambil peluk zahra :p

    BalasPadam
  2. Letihla klo perkhidmatan internet mcmni...huhu

    BalasPadam
  3. saya juga pelanggan Maxis..memang tak puas hati juga!

    BalasPadam
  4. wow.. mmg tak luaklah kalau gitu

    BalasPadam
  5. la memang la...yg pakai henpon duk download muvie tu buat apa..adoiiyaiiii..guna la mifi..APTB

    BalasPadam
  6. Betul...masa nak promote janji bulan dengan bintang..

    BalasPadam
  7. Semalam br gi MAXIS..sign up fibre tenet jom abg ben ;)

    BalasPadam
  8. @Johan Harith mifi aku ada ..telefon 4G pon ada.. Sekarang ni tgk signal tu.. Guna mifi pon tak guna kalau signal gitu..

    BalasPadam
  9. kalau gitu gayanya, selkom ngan maksis dah masuk list "takmo-langgan-takmo-beli" lah... baik stick to "geng kuning dan geng oren" terima kasih review 2 line tu ye bro ben... tak guna bg kuota besar2 tp speed mcm siput sedut...

    BalasPadam
  10. Kadang2 time kita nk guna, time tu la dia sibuk keluar G.

    BalasPadam
  11. Jauh bezanya. Tapi dia punya iklan melambak2, mcm dia je yg paling murah.

    BalasPadam
  12. besar tu data... alaaa..pe lagi bang,... buat je report.. gprs tu nak buat gapooo...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009