Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 14 Disember 2014

Selepas sehari guna Maxis Broadband !

 

Berpeluh jap ketiak ! Aku pelik la camana orang leh guna 1GB sampai sebulan lamanya malah ada sampai berbulan bulan ! Dia on off data ke setiap 5 minit ? Bukak data untuk check whatsapp je ? Hahaha… Pastu balik rumah guna Unifi.. hehehe.. Cam kenal jer.. cam kenal jer.. Sapa ehhh ??

Selepas sehari guna Maxis Broadband , aku dapati coverage di kawasan aku ini tidaklah memberansangkan seperti Celcom yang dah meliputi 4G ! Laju sambil membawa lari duit aku ! Itulah harga yang perlu aku bayar.. Nak jimat boleh.. Gunalah Maxis !

Aku harapkan selepas jam 2 pagi , aku mampu download 2-3 movie berdasarkan bekalan 15GB yang diperuntukan khas disebelah pagi pagi buta tu tapi sayangnya bila masuk time gitu , signal jadi cam siput sedut ! Jadi 3G !!! Apa jadah aku nak buat dengan 3G ?? Aku bukan kat ceruk hulu kampung woiii !!

Nampak gayanya .. aku tetap perlukan Unifi gak .. Tunggu Unifi masuk , Maxis ni nampaknya aku pulangkan semula kepada tuannya ! Hampeh juga rupanya ..

Inilah kos yang perlu aku bayar sekiranya nak bekerja sendiri ! Sendiri bos sendiri kuli.. Bisnes ala ala jer .. tapi tu pon nak kenakan GST ! Serba serbi cukai… bangunkan negara la sangat.. Dah bangun pon kena bayar jugak.. Bukannya freee.. Contoh ? Dalam KL berapa banyak tol ada ???

Melalut dah pagi pagi.. H

12 komen :

Fatihah Fazlin berkata... [Reply to comment]

kehkehkeh.. kita kat malaysia beben. itu biasa.

saya pun dah tak tahu nak tukar guna apa.celcom makan duit,u mobile pun lebih kuraang digi kat kampung saya takde line. maxis je blom lagi ni.

Fyna Ahmad berkata... [Reply to comment]

kat tempat fyna pun maxis memanag teruk servisnya.

mama amir berkata... [Reply to comment]

semoga dipermudahkan urusan abang ben...stress jugak kalau internet meragam jer...

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

Jimat sebab balik rumah guna Streamyx pulak (kawasan saya tiada liputan unifi lagi)..

Lalu celah mana pun tetap kena tol..

Miss Rentong® berkata... [Reply to comment]

Best la blog ni. Saye nk jemput anda singgah bloh saye:-) . hasezacreation.blogspot.com

Saidila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

hahahaha......*gua no komen

Norazah Md Sarip berkata... [Reply to comment]

Salam perkenalan abg ben..follow sini lak! best baca blog nie..keep on sharing :)

nursyafinas zainal berkata... [Reply to comment]

Samalah . Maxis dkat tempat sya slow sgt2 . Dalah makin lama internet makin mahal . Skrg 150mb rm3 sehari . Dulu 100mb rm2 . Nak tak nak , redha je beli Hot Ticket Social ntuk 5hari rm10 [500 mb , 1gb (2-7 pagi) , kredit rm7 , free fb , twitter & whatsapp]

Cikgu Bada berkata... [Reply to comment]

dah tau kuota 1GB..yg pi tgk youtube apa pasal..lepas tu membebel data tak cukup..sorry

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

@Cikgu Bada isunya ialah apa yg berlaku selepas kuota penuh.. Dulu, downgrade speed ..skg , potong terus kredit.. Yang tgk youtube ni anak anak..

Asma Dinie Wan Zarilla berkata... [Reply to comment]

Ben..cuba setkan paling low quality untuk youtube..mngkin boleh mnjimatkan data :)

Johan Harith berkata... [Reply to comment]

la yeke..abg ben guna broadband kelajuan brapa? sy guna 21mbps punya elok je download 3-4 movie dalam pukul 2 pagi tak sampai 3 jam dah siap download semua. Kat rumah sy line maxis tak brpa elok. Maybe abg ben patut tukar kepada Mifi punya 21mbps

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI