Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 7 Januari 2014

Selamat Tinggal Nokia Lumia 925 ku

 

Serius , aku sayang Nokia Lumia 925 ni. Hurmm.. Akhirnya tak leh pakai dah setelah dia ‘kemalangan’ atas kecuaian aku tempohari.. Petang tadi , riwayatnya berakhir .. Rasanya macam ada sesuatu berlaku ada motherboard dia ..

Kalau aku ada duit lagi kan .. Memang aku akan beli yang ni atau Nokia Lumia 1520 .. Huhu.. Tapi terpaksa jimat duit skang ni sbb .. sbb.. hehehe… Adik Qhaliff .. huhu.. Banyak nak pakai duit.

Jadi , skang .. aku guna Htc One dan Nokia Lumia 1520 aku tu.. hehehe ..

Er , nak cakap kalau ada sponsor .. best gak .. Tapi kang ada pulak yang komen tak puashati lagi ! Hahahaha .. Tamo jeles jelesss …  Ingat sponsor tak perlu buat apa apa ke ? Huh ..

Ajuk daddy berdengkur..

 
Wife tanya Qhaliff..
“ Camana daddy tidur ? “ .
Dia baring , pejam mata .. pastu kuar bunyi , krroohhh.. kroohh.. Dia bangun semula dan sengih !

Amboi budak ni.. Dia pikir bapak dia je berdengkur.. Yang dia berdengkur , tak sedar ! Huhuhu….

Harapkan penaja ?

 

Dapat satu komen menarik dari rakan pembaca .. Lucu pun ada tapi tak pe la.. Pendapat memasing cuma sebaiknya , janganlah buruk sangka ..kan ?

Kalau ada orang atau syarikat nak menaja tu , dah kira rezeki anak anak tu. Bukanlah tak mampu beli , tapi kalau ada sudi nak taja .. ok la kan ? Janganlah sombong sombong menolak lak..

Alhamdulillah .. Hampir 6 tahun aku blogging , mcm mcm dah rasa .. Seronok sbb dihargai. Dan rasa berbaloi sbb kerja keras siang malam.. Akhirnya ada yang pandang. Takde la kita nak kata artis je mampu dapat tajaan.. Blogger pon mampu ! Sesiapa pon mampu ! Kan kan ?

Nak dapatkan tajaan ni , ada banyak cara.. Kena bijak skit ‘mengumpan’ .. Jangan dok nganga mulut jer .. Kena la ada ikhtiar skit . Bukan skit , banyak gak laa.. hehehe ..

Akhir kata .. tamo jeles jeles .. Rezeki kita , Allah dah tentukan belah mana.. masing masing punya rezeki , ada .. Makan , syukur dan jangan berdengki …

Reset minda skit ya ..

Manjakan anak ?

 

Hurm… mungkin ada rakan terkejut tengok harga berus gigi dan ubat gigi yang aku belikan utk Qhaliff semalam. Tak kisah la apa orang nak fikir mengenai tindakan aku tu. Kalau mereka ikut blog aku dari dulu , mungkin apa yang mereka fikir tu , tak ada dalam kepala mereka .. Hehehe..

Manjakan Qhaliff ? Memang laaa .. sapa tak sayang anak kan ? Lagi pun dia bukan jenis budak buat hal .. Sangat penyabar woo.. Bila dia nakkan sesuatu , kalau aku tak bagi , dia tak meronta melalak kat situ . Dia menangis dalam 5 saat jer.. Pastu pujuk , terus ketawa.. Hurm..

Satu lagi .. Sejak dia hadir dalam hidup aku , rezeki aku sangatlah murah. Aku beranggapan rezeki ni utknya . Duit dari blog , aku simpan utk dia.. Masuk ke Tabung Haji , PTPTN .. segalanya utk masa depan dia .. Pasni utk adik dia lak ..

Kalau aku tak mampu , aku buat cara tak mampu. Kalau mampu , apa salahnya bagi sedikit dia rasa rezeki tu sekarang . Bukan mengajar kemewahan mana pun ..

Pakaian dia pon biasa je.. Beli borong gak. Cuma , bila melibatkan fizikal dan mental dia .. aku bagi yang terbaik dan semampu aku. Ditakirkan satu hari nanti aku dah tak mampu buat gitu , aku tak terkilan sangat.. Sebab dia dah merasa ..

Anak baru sorang.. Nanti dah banyak , kalau daddy masyuk gini gak.. Apa salahnya kongsi kongsi kan ? Takde la ibu risau daddy simpan duit utk nikah lain kannnn …

Putrajaya lagi atau Kelantan ?

 

Hurm.. hari ni , wife check up lagi. Aku tak leh nak ikut sbb dia terus gi dari pejabat. Check up masuk bulan ke 6 .. Due , inshaAllah hujung bulan April. Qhaliff awal April.. Heee..

Ada gak berbincang dengan wife .. Nak mudahkan mak mertua yang aku mintak jagakan wife untuk seminggu dua di sini atau nak mudah lagi , balik ke Kelantan terus . Senang .. Terus buat kenduri kat sana .. Sekali gus jer. Jimat banyak money money ..

Cuma sian kat mak aku je la .. Nak gi tengok cucu dia yang ni. Dia nak gi ke Kelantan , tak leh sbb bisnis bas sekolah dia .. Takde orang nak ganti .. Hurm.. Nak cari rezeki , gitu laaa ..

Qhaliff dah bertitle anak Putrajaya.. Adik dia ni jer .. Kelantan atau Putrajaya ? Silap silap kena antar hospital Serdang , dapat title anak Selangor ..

Tapi orang kata .. baik balik Kelantan sbb mak dia Kelantan dah. Nak beli tanah atau sekolah kat sana nanti senang .. Memang ada plan nak antar diorang ni balik mengaji tahfiz sana jer .. InshaAllah .. Anak , saham ibu bapa mereka.. huhu..

Nak berdunia dah dia …

 

Baru nak makan tom yam kung ..  Dia bersungguh nak turun dari kerusi dia .. Bila lepaskan , baru tau apa tujuan dia ..

Photo: Main lepak je ngan org tak kenal..

Hurmm… nak main dengan abang ni rupanyaaa.. Main tegur , berborak pastu main kejar kejar .. Alahai .. Siannya .. huhuh.. Nak berkawan sangat dah rupanya ..

Aku baru hubungi owner Taska Arina , Putrajaya. Cadangnya nak bawak Qhaliff gi situ untuk sejam seminggu. Saja nak dedahkan dia dengan dunia .. Takde la nak terperap dengan aku jer kat rumah walaupun aku ngajar dia … heee.. Ngajar WWE .. haahha …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI