Isnin, 27 Januari 2014

Gemuk sudah aku..

 

Ada kawan tegur di media sosial.. Aku dah nampak perut ! Hehehe.. Kalau nampak otot , orang curik gambar lak kan ?

Yeke ? Yelah .. mmg aku akui badan aku semakin berlemak. Gemuk tu tak la.. tapi tang perut tu , dah kembali seperti Qhaliff mula lahir dulu.. Agak terbiar .. hinggalah ibu dia pulang berpantang ke Kelantan, aku ada masa atur balik jadual bakar lemak..

Petang tadi , kawan kawan sekolah aku ada post gambar guru sekolah menengah yang mana aku pernah belajar dulu. Guru tersebut dalam keadaan tidak sihat .. Kesian.. Kurus jer dia .. Berkerusi roda.

Bila mengenangkan keadaan dia tu , aku takat berlemak sedikit ni , tak pe laa.. Asalkan aku ada bersenam dan berpeluh. Jangan asyik makan tidur makan tidur .. Tu tak bagus laaa…

Hargai masa sihat kita.. Jangan tunggu sakit , baru sibuk cari ubat segera utk kembali sihat …

Besar dah dia..

Hurmm.. Nak bebas la dia skg.. Rasa diri tu cam layak digelar ‘abang long’ dah .. hehehhe ..

Hurmm.. Kalau nampak kolam air , confirm berlari nak main ngan air.. Part ni bahaya.. Penat gak kejar dia .. huhu ..

Tunggu daddy balik ..

 

Wife bagitau .. Setelah aku keluar gi main paintball semalam , Qhaliff tak tidur sehinggalah jam 3 petang ! Biasanya , dia akan tidur di sebelah tengahari .. bila dengan aku !

Bila aku balik , dalam jam 3 lebih tu.. Aku mandikan dia.. Siapkan dia .. Pastu kasi susu .. Pasang citer paling membosankan di tab dia .. Dia lena terus .. Tak sampai 4 minit pon ..

Sebelum tu , aku bawak dia ngan mak dia gi kedai dulu.. Dalam kereta , dia punya tenung aku macam dah berbulan tak jumpa ! Rindu sangatkah ? Huhuh..

Kesan berkepit dengan anak 24 jam.. hehehe …

Khas untuk wanita dari SURF2SHOP2

 

-iklan berbayar -

Anda suka pakai dress tapi masih menyusu kan baby? Susah nak dapat koleksi baju menyusu yang murah? koleksi terbaru minggu ini di Butik Surf2Shop, Amna Button Long Dress.

7611 (1)

Dress ini berpotongan 'princess', ada cuff di tangan dan sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusu kan bayi. Amna Button Long Dress di buat daripada kain lycra yang berkualiti, ianye meyerap peluh dan yang paling penting,anda akan nampak kurus bila pakai dress ini..

Corak paisley dibahagian skirt dress ini dapat menyembunyikan kekurangan anda di bahagian peha dan punggung. Harga nya sangat berpatutan, iaitu RM82 sahaja.. Berita baik untuk 5 orang pelanggan pertama yang membuat tempahan, anda akan dapat 10% diskaun.. jadi jangan lepaskan peluang ini :)

untuk maklumat lanjut, boleh layari www.surf2shop.com.my

cats

Ada rupanya AJL 28 ..

 

Wowww.. tiba tiba ternampak kat FB .. banner AJL28.. Eh ? Dah final ke ? Mana separuh akhir ? Lorrr… Ke aku yang terlepas pandang ? Iskhh….

Nak tengok ke tak ? Hurmm.. Takde perancangan langsung nak tengok pon .. Kebetulan pulak mak mertua datang bersama abang ipar. Diorang ada kat Sungai Buloh. Wife ajak gi jumpa .. Aku ok ajaaa ..

Maka pergi laa ke sanaaa .. Setibanya kat sana dalam jam 1030 malam .. Tv terpapar AJL28. Ketika tu persembahan sapa tah.. Malas nak layan .. Suara yang keluar dari  tv pon sangatlah perlahan.. Memang tak dengar apa apa ..

Tak lama kemudian .. keputusan diumumkan.. Aku pandang skrin tv.. Hurmm.. Memula Hafiz naik.. Dia menang kategori apa tah.. Pastu Jaclyn.. Diikuti sapa lagi tah …

Bahagian yang ditunggu tunggu .. Siapakah lagu manakah yang akan dipilih menjadi JUARA LAGU KE 28 ni ? Hurmm.. Aku teka Hafiz. Kenapa ? Bila dia dah terplih dalam salah satu kategori , maka peluangnya utk bergelar juara sangatlah tinggi..

Dan dia juara ! Heheheh.. Ok la.. mmg dia berbakat .. Tiada masalah bagi aku dia juara cuma sayangnya … AJL dah macam tak relevan dah skang ni .. Kena cari idea baru ..

Salah teknik !!

 

Hurmmm… Aku dah tutup broadband Maxis aku tu. Walaupun kelajuan cumalah 128kbps tapi itu dah memadai bagi aku untuk update blog.

Kenapa aku tutup ? Sebab aku dah gi register Maxis Home Fibre… Tapi lom la pulak diorang datang pasang ! Ni la dia … baru dengar guruh di langit , air di tempayan .. hurmm.. sambung la sendiri..

Dah tak pasal pasal susah nak update blog. Ni pon terpaksa guna hot spot dari hp aku yang mana aku guna broadband Celcom. Yang ni , cepat benar abis kuota. Dah abis , harganya lain.. Bukan pakej unlimited punya .. Hurmm..

Bila jadi menda menda gini , mmg leh buat hilang mood nak update blog .. Jauh sekali nak gi masuk blog orang baca .. hurmmm.. Tensen , tensen ..

Ditambah ..  tadi dah update punya la panjang.. Tapi tak publish . Dah la tak publish , aku gi delete semua sebab ingat dah publish ! Bila cek , takde entri tu !! ARghhhh.. Serabuutttt…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI