Jumaat, 31 Januari 2014

Ke Paradigm Mall , Kelana Jaya.

 

Kali petama nak ke shopping di Paradigm Mall , Kelana Jaya. Saja saja berjalan bawak si Qhaliff keluarkan peluh.. Tapi yang berpeluh , aku la.. Dia tak nak turun .. Huhuh… Demam dah ok tapi badan masih penat ..

Kat rumah , aktif .. Masuk dalam kereta , terus lenaaa … Sedap ‘dibuai’ dek pergerakkan kereta .. Huhuh… Pasang Waze .. Hehehehe .. Rupanya ada jalan dekat nak ke Petaling Jaya tu haaa.. Dari rumah aku , dalam 40 minit je pon !! Aiyookkkk.. biasanya ikut jalan jauhhhh.. huhuhuh….

Photo

Sampai kat sana , dia masih lena.. Terpaksa kejutkan dia .. Tengok la muka dia tu haaa .. Ngantuk sokmooo.. Sian jee…

Photo: Bersama , Qhaliff  dan Beary  di #ParadigmMall selepas saksikan persembahan  sempena CNY .. Ada lg nanti pada 2 Feb! Go checkout. Follow the official Paradigm accounts .. www.facebook.com/paradigmmall, Instagram @paradigmmallmy and #paradigmmallmy berpeluang utk memenangi  The Journey tickets on the 8th February! #BearyJourney #BearySelfie

Disebabkan dia masih sebegitu rupa dan aku sendiri kepenatan akibat dah mula pecah lemak .. Maka , sempat makan je kat SATAY SATAY .. Hehehehehe ..

Order 3 jenis makanan .. Nasi goreng , char kuay teow dan asam laksa ..

Photo: Sapa suka ?

Photo: Atau sapa minat yg ini ?

Sedap ? Ada kawan tanya di Facebook. Hehhehehe … Ikut tekak aku , serius sedap ! Ikut hati , nak je tapau CKT tu .. tapi udah udah laaa .. hehehehe ..

Harga ? Hehehe .. Rasa rasa korang ?

Photo

Lepas makan , terus balik … Qhaliff dok wat hal .. Adehh .. Nangis tu tak la tapi … hurmm.. Di dukung , nak turun. Diturunkan , nak baring pulak atas lantai .. Aihhhhhh …

Tak sempat nak pusing pusing kat situ. Nampak macam best.. Macam macam ada dan tengah SALE lak tu ..hurmmm .. Tapi memikirkan anak .. tolak tepi semua ..

Banyakkan bersabar bila anak tak sihat .. Huhuh….

Qhaliff meracau !!

 

Terkejut aku awal pagi tadi.. Dalam kul 3 pagi gitu.. Tiba tiba Qhaliff menangis kuat.. Punya la lama dia nangis. Dah pujuk .. Bacakan ayat suci .. Tak nak gak diam.. tapi reda skit .. Berguling guling dia ..

Dalam setengah jam gak la biarkan dia gitu.. Dengan mata tertutup.. Dah disapu dengan air pun , sama jer.. Akhirnya wife amik dan susukan dia .. Sambil bacakan ayat ayat di ubun dia .. Aku pasang youtube ayat ayat Ruqyah.. Diam je dia … Hurmm…

Photo

Masa aku peluk dia , dia punya meronta .. perghhh.. macam budak besar punya rontaan.. Kuat lak tuuu .. Terpaksa aku lepaskan .. Takut dia jatuh ..

Pastu baru dia ok.. Hurm.. aku rasa ni mesti mengingau UPIN IPIN The Movie tu.. Kan ada ‘hantu’ dalam citer tu.. Dia layan sorang masa nak tidur dengan wife. Aku kat luar dok wat keje .. Hurmmm..

Pasni , takde dah UPIN IPIN sebelum tidur.. Kena ‘baca’ buku sblm tidur. Hurm..

Qhaliff minat bercucuk tanam ?

 

Hurm.. Bukan sekali.. Tapi setiap kali dia turun dari kereta , cepat cepat dia ke sini .. Aku memula tak perasan tapi wife yang bagitau .. Qhaliff siram pokok kari tu.. Dari asalnya dah kering , tu dah tumbuh semula .. Huhuhu..

Photo: Dua yg jaga ..

Rumput tu ? Saja ternak sekali .. Kot kot leh buat ulam bila sayur kangkung nanti naik harga …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI