Isnin, 3 Februari 2014

Group Whatsapp Blogger KBBA !

 

Photo

Penat siut nak urus semua group ni ! Adehhh .. Tinggal lagi dua zon nak kena buat ! Zon Selatan dan Zon Luar Negara .. Perghh.. Bateri hp cepat abis wooo ..

Setakat ni , zon Pantai Timur sangat aktif diikuti Borneo dan Lembah Klang. Yang Utara sedang ramai join. Putrajaya ? Dah terlalu ramai dahhhh … Tak leh ramai ramai.. Nanti borak serupa kat restoran nasi kandar plak ..

Apa yang bestnya group group ni ? Hehehehe.. Networking woo.. Pi mana mana , ada kawannnn .. Haaa .. Tak ke best gitu ?

Nanti dah ok, baru bagi depa urus sendiri group ni .. Huhuhu… Nak join ? Pm aku di FB ..

Setelah berbulan lamanya ..

 

Awal pagi ni , aku mula berlari di taman perumahan aku. Lari tu , tak la sampai berkilo kilo.. Sempat 200 meter je pon .. Pastu tercungap cungap.. hahaha ..

Kenapa aku mula semula menjaga kesihatan ni ? Hurmm.. Sebab aku dah mula terasa semput haaa .. Bila semput , sungguh tak best laaa nak buat apa saja terutama bila nak naik turun tangga haaa .. Haish.. Muda muda dah semput !

Dan paling ketara , rasa sakit pinggang ! Bila bangun tidur , sunguh la rasa sakit dan sengal ! Hurmmm.. Akhirnya , dalam minggu aku mulakan aktiviti asal aku setelah berbulan aku tinggalkan !

Berlari .. bergayut dan .. angkat besi.. hehehe ..

 

Daaannn ..

Photo

Photo

Waahhh..kurus dah aku ! Hahahaha .. Ok , ada beza skit laaa.. Hehehe.. Aku nak kena mantap sblm Jumaat depan ! Ada dua event yang aku perlu hadiri.. Sabtu dan Ahad ! Hurmmm …

Bila isteri mintak tolong , wahai suami !

 

Baru aku nak update blog , wife panggil ! Baru nak sentuh keyboard , wife panggil ! Adoiyaii… camana aku nak cari duit ni ??? Boleh bikin tekanan darah tinggi gini haa ..

Photo

Bila terpandang keratan majalah ni .. Aku sejuk balik .. Hurm… Tak pe la … Yang penting adalah keluarga. Cari duit tu , mmg la kena cari tapi jangan sampai abaikan keluarga .. Ye dak ?

Nasib baik aku bukan di Sweden !

 

Aku rasa .. bukan aku jer.. Ramai lagi ibubapa di Malaysia bernasib baik .. Undang undang di Malaysia tak pelik berbanding di luar negara tu haa.. Kalau ada yang buta undang undang , boleh bikin malapetaka buat mereka ..

Photo: Fesyen merajuk gini dah skang ..

Nape ngan Qhaliff ? Kuat merajuk laaa sekarang ni haaa .. Kalau di kat Sweden , dia mengadu kat cikgu yang aku ni garang pada dia .. rasanya aku dah kena atur perancangan nak lari dari penjara dah ni .. cam dalam filem Escape Plan tu haa.. hehehe …

Ramai tak percaya !

 

Cabut plug mampu menjimatkan duit poket kita ???

Photo

Ramai kata mereka punya kepakaran dalam bidang elektrik tak pernah dengar tips ni haaa …. Yeke ????

Photo: Haaaa....tarik plug tu .. mmg berkurangan caj elektrik bulan ni .. tgk bulan depan lak cmna ..

Tips no 1 tu haaa.. Dari Tenaga Nasional  sendiri haaa… Cabutkan plug peralatan elektrik untuk menjimatkan tenaga dan wang anda ! Tadaaaaa..

Aku buat dah buat bulan lepas .. Alhamdulillah , jimat seratus lebih dari bulan sebelum tu.. Percaya ? Tak ? Terpulang .. Bukan ada yang masuk ICU gara gara cabut plug setelah dimatikan suiznya .. heheee

Bahaya di depan mata !

 

Lama aku tak singgah sini … Malam ni aku bawak famili aku ke Dataran Putrajaya ni. Meriah giler ! Aku plan nak lepaskan Qhaliff kat sini.. Biar dia jalan bebas ..

Tapi segala apa yang aku rancang , terpaksa dibatalkan. Aku kena dukung dia sepanjang berada di sini .. Nak lepas ? Perghhh.. budak budak dok bermain basikal dengan lajunya mereka berkayuh ! Haihhh.. Risau je aku tengok ..

Rasa macam tak patut la mereka mengayuh basikal sebegitu rupa.. Merbahaya pada pengunjung lain terutama kanak kanak yang berjalan kaki dan tak perasan akan kehadiran penyewa basikal di sini !

Dulu , kat sini .. meriah dengan pengunjung bermain belon sabun , badminton dan berlari sana sini .. Tapi sekarang ? Hurmmm..

Photo

Akhirnya , aku belikan dia ‘pistol belon’ ni haaa … RM15 kooo .. Perghhh.. Terpaksa beli utk elakkan dia dari dok sibuk nak main tengah jalan Dataran Putrajaya ni .. Hurmmm …

Aku tak rasa la nak pergi sini lagi.. Aku nak lepak kat padang depan Maybank tuu.. Yang dekat Mahkamah Keadilan tu.. Situ aku rasa lebih mendamaikan .. Tenang pala otak. Anak pon leh main bola kat situ .. Hurmm..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI