Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 5 Februari 2014

Beli barang baby kat OriginaluKshoppe

 

“ Bang .. nak beli Tommee Tippee .. “.

“ Huh .. apa kemenda lak tu ? Yang Tau Tommy Lee Jones atau Tommy Hilfiger jer.. Amenda tu ? “.

“ Botol susu untuk baby laaa … “.

Oooooooooooooooooooooooooooooooo … Baru aku tauuu .. Heheeheh..

Photo: Beli kt https://m.facebook.com/OriginaluKshoppe

Aku ok je laa… Nak dijadikan cerita , ada laaa rezeki untuk adik Qhaliff ni haa… 2 botol untuk bakal si dia .. InshaAllah .. heeee ..

Hurm.. nak try usha menda lain lak pasni .. Hehehe .. Nak try usha apa yang ada ke ? Meh klik OriginaluKshoppe

Banyakkan bersabar Ben !

 

Hurm.. Tengahari tadi , gi ke Federal Highway. Ada keje skit kat sana ..Pastu tanya wife nak makan kat mana ? Dia nak makan kat Veledrom , Cheras. Sini mmg popular laaa ngan ayam kampungnya dan juga air durian belanda.. Heee.. Takde durian Brazil lak ..

Photo

Dah parking cun punya. Dukung Qhaliff .. Cari port nak makan.. Duduk .. Wife gi amik lauk yang dia nak .. Sementara tu aku layan Qhaliff .. Hurmm.. Dia tetiba wat`karenah. Tamo duduk .. tamo jalan. Nak dukung. Makan pon tak nak ..

Lauk pauk dah terhidang. Dengan budu , ulam bagai. Baru nak amik gambar utk post ke FB .. tapi terbatal niat sbb Qhaliff menangis. Hurmm…

Aku suruh wife je makan. Pastu bungkuskan untuk aku. Aku tunggu dalam kereta jer .. Terliur gak aku. Nasib baik sempat rasa sikit air durian belanda tu .. huhu ..

Dalam kereta , ok pulak dia .. Haihhh .. Sabar je laa.. Dia tak selesa sbb selsema dan sakit perut. Aku sejukkan hati dengan fikir yang dia cuma wat karenah gitu je. Bukan teruk mana pon.. Kena sabar je. Nak makan je pon.. Kat rumah pon leh makan , kan ?

Sembelitnya kanak kanak itu ..

 

Masuk je rumah tadi .. terus dia berdiri dekat rak kasut. Diam jer .. Aku pandang muka dia .. dia marah ! Hahahaha .. Aku biar je dia.. Nak berak la tu..

Lama pulak kali ni.. Cam dok meneran.. Pastu menangis tetiba. Hurmm.. Tau dah aku .. Susah nak berak la tu.. Siannya….

Kebelakangan ni dia kurang nak makan fiber. Roti tu ada la tapi banyak main dari makan. Susu , lebih .. tapi susu formula la.. Hurmm…

Dah selesai hajat dia .. part nak basuh ni kena hati hati. Pedih kena air.. Jadi kena buat pelan pelan ..

Photo

Hurmm.. pasni nak cari vitagen utk dia. Pisang , dia tak nak makan.. Dulu ok je .. Sejak dah pandai memilih , jadi gini laaa .. Makan nak sedap jer .. huhu..

Aku tak pakaikan seluar tu sbb kasi dia tenang dulu.. Hahaha.. Kang dah ok , baru pakai seluar.. huhu ..

Kemaruk ‘Abang Jebat’ ???

 

Waahh.. gara gara minat kat Jebat dalam drama CSI New York , aku telah membotakkan kepala ??

Ngapaan sih ? Takkan sampai gituan dong ? Ngak mau gitu ahhh .. Hahahaha ..

Photo: Jebat nk mengamuk mlm ni..

Benarkah ? Benarkah aku membotakkan kepala kerana drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta itu ??? Ohhhh .. Tidak !! Gambar ni dah berusia 3 tahun .. Hahahaha.. Lama dah niiii … Aku mmg nak botak balik tp wife tak kasi. Dia takut aku kelihatan hot sangat .. Hahahah.. Poyos aihh ..

Drama ni , ok je bagi aku. Tidak la sampai tahap nak makan pop corn depan tv. Paling tidak pun bancuh sirap sambil cicah biskut kering je .. Heee..

Tahniah buat kejiranan …

 

Tu diaaa.. Aku pi taman petang tadi ngan Qhaliff .. Ternampak jiran jiran ada kat situ bersama anak anak mereka sambil membakar sampah ..

Waahh .. Diorang turun membersihkan taman.. Alhamdulillah. Semoga Allah berkati usaha mereka dan melimpahkan rahmat atas mereka…

Segala contengan telah dipadamkan mereka .. Huhuhuh… Sampah sarap , dibakar .. Dan mereka juga memeriksa beberapa permainan yang dah dirosakkan.. Hurmm.. Sian anak anak kecil di situ . Nak main pon dah merbahaya !

Photo

Aku tak paham la kenapa sampai perlu rosakkan alatan permainan di taman perumahan yang bukan mereka duduki ! Dah la datang ke tempat orang pastu bikin onar ! Apa ni ??? Bawak bawak la kesedaran diri skit .. Hurmm..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI