Jumaat, 7 Februari 2014

Siapa Juara Maharaja Lawak Mega 2013 ?

 

Nabil ? Heeee.. Dulu aku minat , tapi sejak sejak akhirnya dia ketandusan idea ! Nasihat aku , banyakkan buat home work utk lebih kreatif ..

Jambu ? Hurmm… Banyak bergantung pada Yus.. Tokey ? Hurm.. maaf la , anda tak lawak ..

Bocey ? Junior yang dah mengegarkan dunia komedi negara kita cuma masalahnya negara kita ni pentingkan rupa paras .. Melainkan anda benar benar meluckan cam Yassin atau Apek ..

Sepahtu ?  Ok .. Naik turun .. Nak kata best sangat tu , tidak la.. Nasib baik diorang ‘selamba’.. Tu jadi lawak .. Kalau main skrip , diorang gagal ..

Sapa lagi .. Haaa , Shiro .. Pencabar kepada Sepahtu .. Skrip mereka bagus .. Cuma kekadang terlajak ketawa sendiri tu yang buat jadi cam tak profesional.. Yelah , kitorang bayar ok !! Bukan tonton free ! Kang download kata tak sokong. Dah sokong , korang buat main main .. Hadiah bukan seringgit dua hengget punya ! Beratus ribu wooo.. Duit sms kitorang gak wo.. Jap , duit sms diorang. Aku tak sms aihh.. Aku bayar langgan Mustika je .. Huhhu..

Ok .. Sapa bakal juara ? Bagi aku 3 yang layak dapat hadiah ialah , Bocey , Shiro dan Sepahtu .. Nabil ? Sori la bang Bil … anda kena usaha lagi keras.. Jambu ? Anda ketandusan idea sebelum ini. Melainkan anda malam ini bawak idea baekk punya , mungkin anda pencabar pemenang..

Apa pun .. Maharaja Lawak tahun ni kurang menyengat. Yang menyengat , dah tersingkir sbb tak popular atau kurang diminati.. hehehe ..

Akui gambarku edit..

 

Aku up gambar di FaceBook. Ada kawan nasihatkan jangan letak . Nanti orang amik .. Buat naya ! Hurm… Dah tu , aku letak gambar apa saja pon .. diorang nak amik , nak wat camana ? Diorang wat naya , jawab sendiri ngan Allah nanti..

Ok .. Ada yang tak caya gambar aku ni.. Katanya edit .. Mungkin la kot. Gambar asal ni , gambar Vin Diesel atau gambar Nabil Raja Lawak.. Haaa .. Aku crop baik punyaaa ..

Pastu ada yang cakap aku kuat makan ubat .. Hurm.. mungkin la kot.. Sebab tu aku dah join masuk Mr. Asia , Mr.Universe berkali kali dan berjaya menewaskan Sazali Samad..

 

Aku dah layan besi ni sejak umur aku 22 tahun. Sekarang dah 37 tahun.. Aku  tak harap badan aku cam badan bodybuilder yang mantap mantap tu haa.. sbb aku takde disiplin. Aku cuma bersenam untuk keluarkan peluh .. dan kemaskan skit badan .. Tu pun ramai nak ‘pinjam’ gambar aku ni dan buat akaun palsu utk ngorat perempuan dan juga jantan !

Part Jantan pakai buat akaun gay.. Adeh.. Aparaaa …

Takkan nak pacak banner ni dalam Facebook ? Apara .. Perempuan kan banyak.. nak jugak ngorat jantan .. Choiiii.. Tak geli ke bila misai bertemu misai ?? Huk alohhh

Uri rendah dan darah rendah ..

 

Semalam wife gi check up di klinik kesihatan Putrajaya. Dia bagitau aku .. yang urinya rendah dan darah rendah. Hari ni kena gi spital untuk buat appointment..

Hurmmm .. Gi spital Putrajaya tadi .. Bawak Qhaliff sekali. Risau lak nak biar dia drive sorang sorang. Takut kepenatan.. Maka usung je apa yang ada gi..

Hurmm.. Dah dapat tarikh.. Minggu depan .. Doktor suruh makan banyak buah-buahan dan jangan buat banyak kerja berat .. Ni aku kata banyak kali dah ..

Kalau dia tak jaga , pasni mungkin boleh kena tahan duduk wad .. Kalau duduk wad ? Aku ada tanya dia .. Hehehe.. saja je la nak borak ..

"Bang , kalau kena tahan wad cmna ? ".

"Hurm..Seminggu sekali , abg gi la lawat ngan Qhaliff .. Hujung minggu...ok ?". Jawab aku pada wife.

"Huh.. Nak hari hari datang.". Balas wife.

"Amboi..Ni nak suh dtg selalu , bukan nak tgk abg pon .. Nak tgk Qhaliff je kaannn... ". Kata aku sambil memandu..

Diam.. 5 minit berlalu..

" Perrgghhh.. Tak nafikan tuuuu.. Gitulaahhh .. Dah dapat madu ,sepah ditinggalkan.. ". Aku bg sedas..

Dia ketawa jer..

Hurmm.. Aku tak kisah pon.. Memang dia patut rindukan anak dari suaminya . Dia rapat dengan anaknya sejak sehari dalam perut berbanding aku .. Kan ?

Cemburu ? Gile ke apa ..

Kenapa daddy gemuk ?

 

Bukan gemuk tapi boroi !!

Hurm.. Aku nak gi jogging , dia nak ikut.. Aku nak gi gym , dia nak ikut .. Aku nak naik atas , dia nak ikut ! Aku gi dapur makan , dia biar je .. Tak nak la pulak ikut .. Huh !

Akhirnya aku kena juga bersenam. Elakkan diri dari mudah pancit terutama bila dukung anak kecik .. Qhaliff dan inshaAllah adik perempuannya nanti .. huhu ..

Aku kena bersenam kat rumah je.. Naik tingkat atas. Tu pun dia nak gak ikut. Apa je aku pegang , dia nak jugak menda tu. Haishhh ..

Photo: Setelah 4 bulan berenti.. baru 3 hari mula ..

Hurm.. ada jugak nanti alien amik gambar aku ni buat fake akaun .. Adeh.. Aparaa .. Cari la gambar Sazali keee .. Gambar aku ni gak dia nak amik !

Masa lemak terkeluar , tak nak lak amik guna ! Iskh…

Confirm tidur !

 

Seminggu yang lepas .. dia akan tidur jam 2 pagi .. Tu paling lewat ! Confirm buat aku ngantuk utk bangun subuh .. Huhuh.. Dah abis cara masa tu nak buat dia tidur awal ..

Minggu ni , dia dah start tidur awal ! Hehehhe.. Sebelah siang , dia akan tidur sekali je. Yakni di waktu tengahari .. dalam 3 jam gitu je dia tidur. Pastu petang , aku tak kasi dia tidur.. Bawak dia bermain di taman ..

Malam ? Hehehe .. Wife aku langgan Baby Tv di Astro .. atas arahan aku ! Huuuu…

Bila dah pasang je siaran ni , atas jam 10 malam .. Siap laaa . Tak yah paksa dah .. Confirm dia akan lena punya .. Dengan mak mak dia sekali lenaaaa ..

Aku jugak tak lena.. Kalau lena , duit tak masuk laaa .. huhuh…

Aku ingat …

 

Aku dah penat workout pagi dan petang… Di Alamanda tadi , budak bawah niii .. boleh pulak ajak main kejar kejar dalam tu terutama di Aeon .. Huk aloh.. berpeluh aku dibuatnya..

Dah la laju.. jap je ilangnya ! Nasib baik leh jejak fikiran dia .. Hurmm..

Dukung ? Hurm.. meronta nak turun..  Dia bukan kisah apa dah .. Kalau nak turun , dia turun gak .. Cakap la camana pon .. adehh .. Sabar je laa ..

Photo

Aku ingat aku jer kejar dia .. Dalam dok kejar , dia , ada satu akak ni dok kejar anak dia.. Dua orang lak tu.. Laju je lari ! Hahahha .. Aku ingat nak tahan tapi kang .. ada pulak kena maki .. Hehehe.. Biar je laa..

Perghhh.. makin mencabar neh.. Terutama sejak dia tau dia akan ada adik .. Hurmm..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI