Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 8 Februari 2014

Kawan telan kawan !!

 

Siap dah baju koprat aku … Dan juga rakan rakan seperjuangan yang bernaung bawah KELAB BLOGGER BEN ASHAARI .. Sebuah kelab dah seusia dengan blog aku .. heee..

Kali pertama aku menempah baju Kelab darinya 3 taun lepas  dan banyak dah dibuat projek baju KBBA dibuat dengannya. Alhamdulillah , semua ok..

Photo

Semalam , aku gi amik baju koprat darinya .. Dan dia cerita pada aku sesuatu yang malang berlaku padanya ! Kawan makan kawan ! Kawan seperniagaannya buat hal .. Hurmm.. Kesian ..

Kerugiannya ? Berpuluh ribu gak la menurutnya. Laporan polis dah dibuat.. Kawan tu pun dah siap pindah rumah. Katanya lagi kejadian berlaku sewaktu dia gi kursus kat Johor.. Hurmm ..

Baju koprat yang sedang dia buat pon terpaksa dia mintak rakan lain yang uruskan. Dia kerugian disitu lagi .. Hurmmm..

Macam ni punya orang pon ada.. Oh , ramai sebenarnya .. Cuma kita je tak perasan..

Makan tengahari bersama Qhaliff..

 

Hahaha.. Tajuk .. macam nak makan tengahari dengan menteri mana tahhh .. Sekali , Qhaliff je ponnnn… So what ??

Ada aku kisah ? Hahahah .. Ok ok.. makan tengahari ni , wife kata nak masak keow teow jer.. Simple.. Sekali tengokkkk… Tu diaaa.. Sambal petai ikan masin kurau pon hado aaaa .. Sayur lemak pon hadooo.. Telur goreng pon hadooooo …. Dan paling sedap , famili pon hadoooo… hehehe ..

Photo

Photo

Nak makan sendiri dia .. Sebutir sebutir dia kutip .. Entah bila nak abis pon tak tau laa.. Aku masuk pinggan kedua dah .. dia masih gitu gak..

Akhirnya , wife suapkan … huhu …

Kembali bersemangat !

 

Bukan nak kasi body cam model atau bodybuilder tu tapi lebih pada kesihatan memandangkan aku nak mencecah 40 tahun… Hurmm.. nak kena buat full check up gak ni .. Check tekanan darah ( mesti gagal lagi ni ) , kolestrol dan sebagainya ..

       

Setiap pagi dan petang , kena gi bergayut kat sini. Cara mudah untuk aku berpeluh .. Yelah , angkat badan sendiri yang aku rasa dah cecah 90kg.. huhuhu …

Nak cari set chin up untuk letak kat rumah. Ari tengok kat fitness centre , harga leh tahan gak.. Lebih 1k.. huhuhuh..

Banyak akal ..

 

Hurmmm … Nak ke pasar malam , dari kereta dia suh aku dukung dia .. Sampai je pasar malam , dia beria nak turun. Abis satu pasar malam dia nak berjalan dan ‘tembak’ orang ! Orang yang tengok dia berlari ke sana sini macam kehilangan mak ayah je.. Memasing dok mencari mana parents dia .. Walhal aku dok ikut jer belakang dia .. huhuhuh…

Bila aku tangkap dan dukung dia , meronta nak turun .. Pastu dia berlari ke arah bertentangan dari tujuan asal.. Bila aku dah ikut dia , cepat cepat dia buat u-turn dan kembali ke niat asalnya ! Mak aihhhh… Bahaya ni.. Akal banyak ! Nanti besar ni , mesti kalau nak .. dia nak jugak ! Walau apa pun , dia tetap berusaha dapatkan .. Ni perangai aku ni.. Huhu… Dangerous !

Berlari bersungguh sungguh ke jalan raya yang takde orang .. Berkali kali percubaan dia ke sini .. Namun  tidak berjaya sama sekali .. hehehehe..

Dalam dok kejar dia , tiba-tiba ada awek tegur..

“ Hi Ben..”. Aku pantas je balas tapi tak cam sapa yang tegur tu.. Dia berlalu je gitu.. Erk…

MLM 2013 : Malam kegemilangan Bocey !!

 

Aku tak pernah kenal Bocey.. Tak pernah tau pun kewujudannya. Tapi sejak kumpulan ni melangkah ke pusingan suku akhir , aku dapat rasa mereka bakal memeriahkan lagi dunia komedi negara kita ..

Sungguhpun mereka tak menjuarai MLM 2013 , mereka telah berjaya mengumpul peminat peminat terendiri termasuk aku. Heheheh .. Komedi mereka menjadi malam ni .. Cuma sayangnya , ramai tak nak mengundi mereka termasuk aku juga.. Kena jimat duit wehh !! Nak bayar duit Astro lagi haa ..

Buat juara , SepahTu .. mereka beruntung sbb mereka dah dikenali terutama di Astro. Jadi tak sukar nak mengutip undian sms. Juri punya bintang , mmg tak leh pakai sangat.. Yang tak lawak pon dapat 4 bintang.. hehehe .. Jangan kata lak , “ Ben , apa kata ko jadi juri jer ! “. Ini cuma pendapat penonton yang bayar Astro tepat pada masanya setiap bulan ! Hak aku untuk mengeluarkan pendapat..

Buat Nabil dan Jambu , walaupun anda tak lawak untuk MLM 2013 tapi di Karoot Komedia , anda tetap menjadi pilihan aku selain Yus.. Hehehe .. Jangan putus asa yer.. Sekurangnya , anda telah belajar bahawa tak semua mimpi bergelar artis itu indah belaka ..

Shiro , anda telah buat yang terbaik cuma bukan rezeki anda… Rahim paling untung malam ni .. Kereta dapat .. 500,000 pon dapat ! Hahahha.. Memang rezeki dia .. hahaha ..

Ok , nak buang Mustika pasni dah .. Skool Of Lawak ? Tak pe laaa .. Buang duit jer ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI